Доступність посилання

ТОП новини

Український агросектор готовий виступити гарантом продовольчої безпеки Туреччини – Павленко


©Shutterstock
©Shutterstock

«Ми зараз годуємо 140 мільйонів людей на планеті, крім самих себе» – міністр аграрної політики та продовольства України

Україна готова збільшити поставки аграрної продукції до Туреччини, якщо Російська Федерація припинить постачати цій країні зернові. Про це в інтерв’ю «Голосу Америки» розповів міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

За його словами, українські аграрії здатні задовольнити потреби Анкари у зерні, кукурудзи, олії та іншій продукції.

«Україна зараз є постачальником продукції в 190 країн світу. Ми зараз годуємо 140 мільйонів людей на планеті, крім самих себе, і виробляємо майже втричі більше, ніж споживаємо. Тому ми є суттєвим гравцем, ми є третім експортером у світі. Перший – Сполучені Штати, другий – Євросоюз, ми – треті. Тому коли у Туреччини виникла проблема з постачанням, наприклад, зерна або, наприклад, ячменю, чи кукурудзи, чи інших продуктів харчування – яйце, молоко, курятина, – ми з радістю готові компенсувати будь-яких зовнішніх постачальників, які перестали постачати ту чи іншу продукцію», – заявив Олексій Павленко.

Він наголосив, що українська продукція є конкурентною, здоровою і має всі необхідні властивості для турецького ринку.

«Наші пропозиції є. Ми запросили представників і бізнесу, і посольства провести, якщо така необхідність є, перемовини. Дамо всі можливості, щоб наші українські компанії постачали дану продукцію на турецький ринок», – додав міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG