ua en ru

Печерський суд поновив Амосову на посаді ректора медуніверситету ім. Богомольця

Печерський суд поновив Амосову на посаді ректора медуніверситету ім. Богомольця Фото: Катерина Амосова (УНІАН)

Рішення суду щодо позову Амосової вступає в силу у четвер, 20 вересня

Рішенням Печерського районного суду Києва від 20 вересня 2018 року Катерину Амосову поновлено на посаді ректора Національного медичного університету ім. О.Богомольця. Про це повідомляє прес-служба НМУ у Facebook.

Зазначається, що дане рішення вступає в силу миттєво в частині, що стосується поновлення на посаді професора Катерини Амосової.

"З 20 вересня 2018 року Катерина Амосова законний ректор НМУ", - повідомили в прес-службі вишу.

Також опубліковано рішення Печерського райсуду. Зокрема, позов Амосової до Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) вирішено задовольнити частково.

"Допустити негайне виконання рішення в частині поновлення Амосової Катерини Миколаївни на посаді ректора Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця", - зазначено в рішенні.

Печерський суд поновив Амосову на посаді ректора медуніверситету ім. Богомольця
Печерський суд поновив Амосову на посаді ректора медуніверситету ім. Богомольця

Фото: рішення Печерського райсуду (facebook.com/nmu.official)

Нагадаємо, як повідомила 10 вересня 2018 року в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, екс-керівництво Національного медуніверситету НМУ ім. Богомольця (Київ) та Одеського медуніверситету активно саботує роботу вказаних вишів.

Зокрема, як повідомила Супрун, колишні ректори університетів Катерина Амосова (НМУ) та Валерій Запорожан (Одеський медуніверситет) були звільнені за порушення та невиконання умов своїх контрактів. Крім того, вона додала, що для в.о. ректорів вказаних вишів, які були призначені МОЗ, створювалися "максимальні перешкоди" в доступі до робочого місця, документації тощо.

Додамо, що МОЗ у квітні поточного року достроково розірвало контракт з ректором НМУ Катериною Амосовою.