17:54 08.10.2019

Україна та ЄС готові до перегляду Угоди про асоціацію в торговій частині вже цієї осені

2 хв читати
Україна та ЄС готові до перегляду Угоди про асоціацію в торговій частині вже цієї осені

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства – торговий представник України Тарас Качка стверджує, що Україна та Європейський Союз готові до перегляду Угоди про асоціацію в частині торгівлі вже цієї осені.

"Усі розуміють, що Угода про асоціацію, переговори щодо якої відбулися десять років тому, потребує ретельного аналізу, щоб її оновити. Обидві сторони зацікавлені у збільшенні торгівлі. Те, що ми бачимо сьогодні з європейської сторони, то це конструктивне ставлення до того, що ми можемо обговорювати, і яке рішення ми можемо прийняти в рамках Комітету асоціації, який відбудеться в середині листопада в торговому складі, й на Раді асоціації в грудні. Говоритимемо про модальність, умови й календарі поновлення Угоди вже цієї осені", - повідомив Качка українським журналістам у вівторок у Брюсселі.

Торгпред України запевнив, що "новий уряд ставить за мету максимально прискорити та посилити роботу з виконання угоди, оскільки вже було ухвалено низку законів для його виконання".

При цьому Качка назвав низку питань, які необхідно вирішити. Зокрема тарифи, митниця, угода про визнання еквівалентності технічного регулювання - "те, що ми називаємо промисловим безвізом".

"Тут питання чутливе, оскільки у ЄС досвід у таких угодах дуже обмежений, і тут ми маємо довести, що можемо трансформуватися відповідно до європейських правил у тих чи інших сферах. Якщо нам це вдалося у сфері безпечності продуктів харчування, то ми впевнені, що нам це вдасться у сфері безпечності нехарчових продуктів. Так чи інакше, ми про це говоритимемо в комітеті асоціації в торговому складі 18 листопада", - наголосив він.

Торгпред висловив упевненість у тому, що "всі розуміють, що потрібно переходити на новий рівень". "Обидві сторони готові говорити про те, як це зробити швидше і якісніше і з урахуванням інтересів обох сторін", - резюмував Качка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА