14:44 12.01.2021

Зеленський і Санду домовилися про постачання української електроенергії до Молдови та Румунії і про збільшення обсягів молдавського газу в українських сховищах

1 хв читати

Україна та Молдова домовилися про збільшення обсягів молдавських запасів природного газу в українських сховищах, про відновлення постачань електроенергії до Молдови і транзит електроенергії з України до Румунії через територію Молдови, повідомив президент України Володимир Зеленський після переговорів із президентом Молдови Маєю Санду.

"Є безліч напрацювань для поглиблення нашої співпраці в енергетичній сфері. Це збільшення обсягів зберігання природного газу молдавської сторони в українських сховищах, проект транзиту європейського газу територією Молдови до України, відновлення постачань електроенергії до Молдови і транзиту електроенергії з України до Румунії, який пройде територією Молдови", - сказав Зеленський у своїй заяві для преси у вівторок у Києві.

Зеленський відзначив також важливість спільної боротьби з контрабандою на українсько-молдовському кордоні, "особливо на її придністровській ділянці". "Це справді дуже важлива сфера нашої співпраці, враховуючи, зокрема, і наше прагнення в інтеграції до спільного ринку з Європейським Союзом", - наголосив президент України.

Санду перебуває з офіційним візитом в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА