13:04 21.02.2020

Людина для уряду і держави головний пріоритет – звіт Гончарука

2 хв читати
Людина для уряду і держави головний пріоритет – звіт Гончарука

Єдиний шлях до успіху України – через інвестиції. Інвестиції не тільки в економіку, а в першу чергу – в людей. Адже людина – головний пріоритет держави, сказав Олексій Гончарук під час Звіту Уряду в Парламенті про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2019 році.

«Немає окремих досягнень Уряду чи Парламенту. Ми – єдина команда і є спільні досягнення команди Президента Зеленського. Ми почали перезавантаження країни. Більшість з реформ, які ми наразі проводимо, відбуваються в Україні вперше. Це стало можливим, тому що вперше в історії Президент, Парламент і Уряд працюють єдиною командою», — сказав Олексій Гончарук.

Він додав, що за останні півроку спільними зусиллями Уряду, зокрема, вдалось зменшити платіжки на опалення для людей до 30%, запустити програму Доступні кредити «5-7-9%» для малого бізнесу, запустити велику приватизацію збиткових держпідприємств,

Всього за 5 місяців роботи команда Міністерства юстиції знищила системне рейдерство: «Уже ніхто пошепки не переписує в реєстрах власність однієї людини на іншу. Протягом 24 годин ми реагуємо на рейдерство і виключаємо негідників із реєстрів. Уже зараз бачимо, що системного рейдерства немає», — наголосив Прем’єр-міністр.

Уряд також зробив аудит держави — створили єдину інфраструктурну карту України, на яку нанесли понад 111 000 соціально важливих об’єктів. Та почав оцифровувати всю територію країни — вперше в історії України об’єднали всі кадастри.

Провели аудит державних кадастрів природних ресурсів. Уперше в історії України вже об’єднані карти кадастрів. Цієї весни планується зйомка всієї території України. Це дозволить нам проводити інвентаризацію і аналізувати наявні ресурси. Уряд розпочав оцифрування двох пілотних областей — Волинської та Львівської областей за допомогою ортофотопланів.

Провели перші прозорі концесійні конкурси: «В Уряді ми провели прозорі конкурси і вже перші 2 порти мають переможців. Туди зайдуть інвестиції. Це величезний крок до розвитку. Наразі ще 12 об’єктів у нас готові до концесійних конкурсів», — сказав Голова Уряду.

Запустили портал державних послуг ДІЯ — це держава в смартфоні, яка була анонсована. До 2024 року 100% державних послуг мають бути доступними он-лайн.

Уряд продовжує децентралізацію з фокусом на створенні спроможних громад.

«2020 має стати роком початку великої модернізації України. Роком наочних і відчутних змін. Роком Ефективності України», — наголосив Прем’єр-міністр.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА