Британці випробували прототип електричного аеротаксі (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британці випробували прототип електричного аеротаксі (відео)

Технології&Авто
1077
Британська компанія Vertical Aerospace провела перші льотні випробування електричного літального апарата з вертикальними зльотом і посадкою.
У майбутньому компанія планує створити на його основі безпілотне пасажирське аеротаксі для польотів між містами.
У літальному апараті Vertical Aerospace використовується схема квадрокоптера з чотирма електровентиляторами в кільцевих обтічниках, розташованими попарно в передній і задній частині корпусу.
Апарат спирається на три статичні стійки шасі і має масу 750 кілограмів. Перший прототип може перебувати в повітрі близько п’яти хвилин і розвивати швидкість до 80 кілометрів на годину.
Спочатку компанія планує створити пілотовану версію аеротаксі, яка зможе перевозити одного пілота і чотирьох пасажирів. Згідно з планами, серійна версія апарата зможе здійснювати польоти на дальність до 800 кілометрів. Після цього компанія має намір створити повністю безпілотну пасажирську версію аеротаксі.
Крім Vertical Aerospace льотні випробування аеротаксі різних конструкцій провели кілька інших компаній. Наприклад, німецька Volocopter, американська Passenger Drone і китайська EHang показали польоти аеротаксі класичної конструкції з статично закріпленими горизонтальними гвинтами.
Інші розробники вибрали більш незвичайні схеми. Наприклад, Airbus випробував у лютому електричний конвертоплан, а Kitty Hawk і Aurora Flight Sciences показали випробування апаратів з масивом горизонтальних гвинтів для вертикального зльоту і посадки, а також заднім гвинтом, що штовхає для горизонтального польоту.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас