21:27 14.12.2018

Посол Сумі, який завершує дипмісію в Україні, запевнив, що Японія й надалі засуджуватиме анексію Росією Криму та агресію на Донбасі

1 хв читати
Посол Сумі, який завершує дипмісію в Україні, запевнив, що Японія й надалі засуджуватиме анексію Росією Криму та агресію на Донбасі

Посол Японії в Україні Шігекі Суми під час зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом заявив, що позиція Токіо щодо засудження російської агресії залишатиметься незмінною.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба Кабінету міністрів України, зустріч В.Гройсмана і Ш.Сумі відбулася з нагоди завершення дипломатичної каденції японського посла в Україні.

"Я приїхав в Україну відразу після Революції Гідності. Японія завжди захищала принципи територіальної цілісності України, засуджувала анексію Криму і агресію на Донбасі. Запевняю, що й надалі ця позиція буде незмінною", - сказав дипломат.

У свою чергу прем'єр запевнив, що Україна завжди відчувала і відчуває політичну і економічну підтримку Японії. "Нам треба і надалі розвивати теплі взаємини, адже є багато перспективних сфер для взаємодії", - зазначив В.Гройсман.

У Кабміні нагадали, що навесні 2014 року Японія стала однією з перших країн, які визнали загрозу російської агресії. У березні 2014 року МЗС Японії оприлюднило заяву, в якій закликало Кремль виконати положення міжнародного права, зокрема, Угоди про статус та умови перебування Чорноморського флоту РФ на території України, поважати суверенітет і територіальну цілісність України. Тоді ж Японія приєдналася до заяви "Великої сімки" із засудженням дій Росії щодо України, а також ухвалила рішення щодо запровадження санкцій проти РФ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА