RU
 

Київ відреагував на атаку на саудівський НПЗ

Корреспондент.net,  16 вересня 2019, 17:41
0
764
Київ відреагував на атаку на саудівський НПЗ
Фото: glavred.info
МЗС висловило стурбованість через атаку на саудівський НПЗ

Україна засуджує вчинення терористичного акту, в ході якого могли постраждати мирні жителі.

 
МЗС України висловило стурбованість у зв'язку з атаками на нафтопереробний завод саудівської держкомпанії Saudi Aramco. Відповідна заява МЗС опублікована в понеділок, 16 вересня.
 
 
"МЗС України висловлює глибоку стурбованість у зв'язку з диверсійно-терористичними атаками на об'єкти енергетичної інфраструктури на території Королівства Саудівська Аравія, останнім проявом яких стали напади на нафтопереробний завод в Абкайку і родовище Хурайс 14 вересня 2019 року. В Україні рішуче засуджують скоєння цих терактів, які ставлять під загрозу життя мирних жителів Саудівської Аравії, екологічну безпеку регіону і стабільність світового ринку енергоресурсів", - йдеться в заяві.
 
Тим часом агентство Reuters повідомляє, що Саудівська Аравія закрила свій трубопровід сирої нафти в Бахрейн.
 
"Трубопровід, по якому транспортується 220-230 тис. барелів нафти на добу від державної нафтової компанії Saudi Aramco до Бахрейна Bapco, був закритий після того, як у суботу внаслідок атаки скоротився видобуток, в основному, сортів легкої нафти", - йдеться в повідомленні.
 
Також наголошується, що Bapco працює над тим, щоб забезпечити суднам можливість ввезення близько 2 мільйонів барелів саудівської нафти в результаті зупинки поставок через трубопровід.
 
Як повідомлялося, в ніч на 14 вересня на сході Саудівської Аравії хусити завдали удару з безпілотників по одному з найбільших у світі нафтопереробних заводів.
 
Через напад виробництво нафти в Саудівській Аравії знизилося на 5 млн барелів на день. Це становить майже половину всього поточного обсягу нафтового видобутку країни.
 
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
СПЕЦТЕМА: Падіння рубля і ціни на нафту
ТЕГИ: УкраинанефтьтерактСаудовская АравияМИД Украиныатака НПЗ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі