В ЄС посилять граничні норми автомобільних вихлопів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС посилять граничні норми автомобільних вихлопів

Технології&Авто
388
Європарламент підтримав рішення знизити гранично допустимі норми викидів CO₂ новими автомобілями на 40% до 2030 року в порівнянні з 2020 роком.
Депутати проголосували за підготовлений Єврокомісією проект відповідного розпорядження на засіданні в Страсбурзі в середу, 3 жовтня.
Тим самим Європарламент поставив ще більш суворі рамки, ніж Єврокомісія, яка пропонувала зниження граничних норм автомобільних вихлопів на 30%. Позицію комісії ЄС підтримала і Німеччина. Тепер парламенту і комісії належить провести переговори на цю тему з країнами Євросоюзу.
 
При цьому мова йде про зниження на 40% середнього показника автомобільних вихлопів у Європі. Для кожного автоконцерну в залежності від величини вироблених ним автомобілів буде затверджено значення, якого йому необхідно буде досягти.
Зараз середній показник по ЄС становить 118,5 г CO₂ на один кілометр пробігу. Метою до 2021 року є досягнення значення в 95 г CO₂ на кілометр.
Автомобілебудівники будуть змушені виробляти більше машин з альтернативними двигунами, що викидають в атмосферу лише незначну кількість вуглекислого газу або зовсім не роблять вихлопів CO₂.
Перш ніж розпорядження набере чинності, Європарламент має досягти угоди з країнами-членами ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас