RU
 

Росія запроваджує мито для українських товарів

Корреспондент.biz,  16 вересня 2014, 18:16
0
2049
Росія запроваджує мито для українських товарів
Фото: Getty Images
Росія ввела ввізне мито для України

Росія відстрочить цей режим, якщо до кінця жовтня Україна піде на поступки в питанні євроінтеграції.

Уряд РФ має намір затвердити постанову про введення мита для України, а потім вже відкладати його застосування, якщо Київ і Брюссель виконають свою обіцянку про відстрочку імплементації їхньої угоди про асоціацію в частині зони вільної торгівлі. Про це заявив глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв, передає інформагентство РИА Новости.

думаю, що це правильна симетрична конструкція: Україна ратифікує угоду, ми підписуємо постанову. І відповідно до неї ми теж повинні з 1 листопада застосовувати (режим найбільшого сприяння - ред.)", - підкреслив Улюкаєв.

Якщо, за словами Улюкаєва, до кінця жовтня Україна прийме "якийсь акт, який демонструє, що ми однаково розуміємо брюссельську домовленість", тоді і Росія ухвалить рішення про відстрочення до кінця 2015 року цього режиму.

"У нас, як ви знаєте, був прийнятий проект постанови уряду, згідно з яким у разі тимчасового застосування угоди про асоціацію України і ЄС ми вводимо режим найбільшого сприяння, тобто відмовимося від преференційного режиму (для України - ред.)", - сказав Улюкаєв.

Як повідомляв Корреспондент.net, сьогодні Верховна Рада України ратифікувала Угоду про асоціацію з Європейським союзом.

СПЕЦТЕМА: Санкції проти Росії
ТЕГИ: РоссияУкраинатоварПошлинысанкции
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...