11:58 02.11.2020

КС цього тижня розгляне питання тлумачення права власності на землю, "гідних умов життя", конституційності мовного закону, положень спецконфіскації та гарантування вкладів фізичних осіб

2 хв читати
КС цього тижня розгляне питання тлумачення права власності на землю, "гідних умов життя", конституційності мовного закону, положень спецконфіскації та гарантування вкладів фізичних осіб

Конституційний Суд України цього тижня планує розглянути подання про конституційність законів "Про забезпечення функціонування української мови як державної", "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", продовжить розгляд справи щодо тлумачення понять права власності на землю та "гідних умов життя", розпочне розгляд конституційності положень Кримінального кодексу, що стосуються процедури спеціальної конфіскації.

Згідно з порядком денним засідань Конституційного Суду України, оприлюдненим на сайті КС, 2 листопада Велика палата КС продовжить розгляд справи в закритій частині пленарного засідання за поданням 46 народних депутатів про офіційне тлумачення норм Конституції, що стосуються права власності на землю.

Автор конституційного подання пояснює необхідність тлумачення поняття земля "як об'єкта правовласності українського народу" тим, що в Основному законі зазначено два різні права власності на землю: як природний об'єкт - право власності українського народу та як об'єкт громадянських прав, власності громадян та юридичних осіб.

У вівторок Велика палата КС продовжить розгляд подання про відповідність Конституції закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", також продовжить розгляд справи за поданням про офіційне тлумачення норм Преамбули Конституції про "гідні умови життя".

Ще одним пунктом порядку денного КС на вівторок значиться продовження розгляду справи за поданням про конституційність закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

Крім того, у вівторок суд розгляне питання відкриття конституційного провадження за поданням 47 народних депутатів про відповідність Конституції окремих положень Кримінального процесуального кодексу України щодо застосування процедури спеціальної конфіскації.

Усі зазначені подання розглядатимуть у закритій частині пленарного засідання.

У порядку денному засідань на 5 листопада значиться, що Велика палата КС розгляне у формі письмового провадження, тобто на відкритій частині пленарного засідання, конституційне подання 47 народних депутатів про конституційність положень статей 96-1, 96-2 Кримінального кодексу України, які регламентують процедуру і випадки застосування спеціальної конфіскації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На полях Азійського саміту Зеленський обговорив із міністром оборони США посилення української ППО та коаліцію F-16

У Миколаївській області вночі збито 11 "шахедів", через падіння уламків горіли склади промпідприємства

Війська РФ протягом доби завдали понад 380 ударів по Запорізькій області

Силами ППО вночі знищено 24 із 25 "шахедів", які атакували Україну

Війна з Китаєм не є неминучою, незважаючи на зростаючу напруженість в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні - глава Пентагону

Україна має підтвердження 106 країн про участь у Саміті миру

У Чорному морі перебувають три кораблі РФ, зокрема один носій "Калібрів"

Міністр оборони Китаю заявляє про відсутність поставок зброї Росії

Сили оборони за добу ліквідували 1080 окупантів

Китайський безекіпажний космічний корабель приземлився на зворотному боці Місяця для історичної місії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА