10:53 11.04.2018

У вівторок стартувала спецоперація "Кордон-2018"

2 хв читати
У вівторок стартувала спецоперація "Кордон-2018"

 У вівторок, 10 квітня, за ініціативою і під загальною координацією Держприкордонслужби України стартувала спільна спеціальна прикордонна операція "Кордон-2018".

"Триватиме вона до 30 листопада та направлена на зниження рівня протиправної діяльності на кордоні, в т. ч. протидію нелегальній міграції, незаконному переміщенню підакцизних товарів, контрабанді наркотичних речовин, зброї і боєприпасів. Окрім підрозділів прикордонного відомства, в операції візьмуть участь підрозділи взаємодіючих структур, ЗС України та прикордонних відомств суміжних держав і міжнародних організацій, а саме FRONTEX, EUBAM, INTERPOL, EUROPOL", - повідомляється на сайті Держприкордонслужби в середу вранці.

У відомстві зазначили, що відучора розпочався підготовчий етап операції. Протягом найближчих днів українські прикордонники проведуть прикордонно-представницькі зустрічі з представниками прикордонних служб суміжних країн, зокрема Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови. Разом із колегами уточнюватимуться питання взаємодії під час прикордонної операції та можливості збільшення інтенсивності спільного патрулювання.

Крім того, на регіональних рівнях триватиме підготовка зі створення міжвідомчих координаційних груп і мобільних груп для спільних дій під час основного етапу операції.

В українському прикордонвідомстві нагадали, що такі спільні спеціальні прикордонні операції під егідою Держприкордонслужби України проводяться вже не перший рік. Як і попередніми роками, операція територіально охопить 15 прикордонних областей (окрім району проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі) та м. Київ.

"Зазначимо, що в ході проведення операції передбачено раптові дії резервів Держприкордонслужби на найбільш активних ділянках кордону та в пунктах пропуску, підвищення щільності охорони державного кордону за рахунок залучення до служби курсантів Національної академії відомства, застосування спільних міжвідомчих груп на шляхах руху правопорушників та в пунктах пропуску. Повітряний моніторинг прикордонних районів і лінії кордону проводитиметься із застосуванням прикордонної (у тому числі безпілотної) авіації", - йдеться в повідомленні.

Також прикордонники спільно з представниками взаємодіючих структур здійснюватимуть перевірки суб'єктів авіаційної діяльності за межами контрольованих прикордонних районів, поїздів, що рухаються до кордону, місць можливого накопичення контрабандних товарів і вантажів тощо. До того ж, окрім прикордонних службових собак, будуть задіяні взаємодіючі кінологічні підрозділи, здійснюватиметься патрулювання морської та річкової ділянок тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

Війська РФ за день здійснили п'ять артобстрілів і три удари БПЛА по Нікопольському району, пошкоджено підприємство і ЛЕП

У Харкові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожого ракетного удару в ніч на 31 травня - Терехов

Сили оборони тримають під контролем 70% Вовчанська, у місті тривають бої - ОСУВ "Хортиця"

Окупанти нарощують темпи атак на Сіверському та Курахівському напрямках - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ДТП на харківській окружній дві людини загинули, одну госпіталізовано у важкому стані - поліція

Кількість жертв ворожого ракетного удару по Харкову, завданого 31 травня, зросла до дев’яти - прокуратура

Україна зацікавлена в розвитку відносин з Асоціацією держав Південно-Східної Азії - зустріч Зеленського з президентом Індонезії

ДніпроГЕС у критичному стані, над відновленням руху працюють відповідні служби - голова ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранено мирну жительку - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА