19:11 05.02.2021

Німеччина залишає за собою право розширити санкції проти РФ через видворення дипломатів, але поки не змінює ставлення до "Північного потоку 2"

1 хв читати
Німеччина залишає за собою право розширити санкції проти РФ через видворення дипломатів, але поки не змінює ставлення до "Північного потоку 2"

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у зв'язку з висилкою німецького дипломата з РФ нагадала, що ФРН зберігає за собою право розширити санкції проти цієї країни.

"Ми вже говорили, що залишаємо за собою право продовжити санкції, особливо щодо окремих персон", - сказала Меркель журналістам у Берліні в п'ятницю за підсумками переговорів з президентом Франції Емманюелем Макроном.

Разом із тим канцлер Німеччини повідомила, що позиція ФРН щодо "Північного потоку 2" на тлі справи російського опозиціонера Олексія Навального і видворення дипломатів з РФ поки залишається незмінною.

"Позиція стосовно "Північного потоку 2" поки залишається незмінною", - сказала Меркель журналістам у Берліні в п'ятницю.

За словами Макрона, країни ЄС будуть найближчим часом працювати разом, щоб "розробити європейську енергетичну стратегію" і зберігати стратегічний обмін із Росією.

У МЗС РФ раніше в п'ятницю повідомили, що Росія висилає з країни дипломатів зі Швеції, Польщі та ФРН за участь у несанкціонованих акціях 23 січня на підтримку опозиціонера Олексія Навального.

23, 31 січня, а також 2 лютого в Росії відбулися несанкціоновані акції на підтримку Навального, який був заарештований після прильоту на батьківщину 17 січня. Симонівський суд Москви 2 лютого замінив йому умовний термін у справі "Ів Роше" на реальний у 3,5 роки колонії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА