Данилюк став членом наглядової ради Нацдепозитарію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк став членом наглядової ради Нацдепозитарію

Казна та Політика
409
Акціонери Національного депозитарію України на позачергових зборах оновили склад наглядової ради, обравши до неї 5 незалежних директорів, серед них – ексміністр фінансів та екссекретар РНБО Олександр Данилюк.
Про це повідомляє пресслужба НДУ.
Також незалежними директорами призначили: незалежного члена ради директорів Ferrexpo, колишнього урядового уповноваженого з питань управління держборгом Віталія Лісовенка, партнера Cornerstone Financial Group Віталія Мілентьєва, гендиректора “Авеллум Партнерс” Миколу Стеценка та директора і партнера Nobles Володимира Якубовського.
Від представників держави переобрали члена Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку Олександра Панченка і заступника директора департаменту – начальника управління департаменту відкритих ринків Миколу Селехмана.
“До нового складу Наглядової ради ПАТНДУ” увійшли 5 незалежних директорів. Це становить більшість від загального кількісного складу наглядової ради, що відповідає кращим міжнародним стандартам корпоративного управління”, – йдеться у повідомленні.
Данилюк став членом наглядової ради Нацдепозитарію
Також у відомстві зазначили, що вже найближчим часом відбудеться перше засідання нового складу Наглядової ради НДУ.
“Першочерговими завданнями для новообраних членів стане обрання голови ради та визначення спільного бачення майбутнього напрямку у розвитку діяльності НДУ”, – зазначили у пресслужбі.

Довідка Finance.ua:

  • 28 травня 2019 року президент Володимир Зеленський призначив Олександра Данилюка секретарем РНБО.
  • 27 вересня в Офісі президента повідомили, що він подав у відставку. Данилюк підтвердив цю інформацію.
  • 30 вересня Зеленський прийняв відставку Данилюка.
  • У 2015-2016 роках Данилюк був заступником голови Адміністрації президента, у 2016-2018 роках очолював Міністерство фінансів. Був звільнений із посади після конфлікту з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.
  • Під час президентської передвиборної кампанії Данилюк був радником Зеленського з питань міжнародної, фінансової, економічної та банківської діяльності.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас