У Росії створили офшори для іноземних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії створили офшори для іноземних компаній

Світ
631
Володимир Путін підписав пакет законів, які регламентують створення зон з пільговими умовами для роботи іноземних компаній. Офшори з’являться на островах Русський (Приморський край) і Октябрьський (Калінінградська область).
Документи опубліковані на офіційному порталі правової інформації РФ.
Як пише видання Коммерсант, згідно із законами, на островах мають з’явитися спеціальні адміністративні райони, на яких буде введений більш гнучкий правовий режим у сфері податкового і валютного регулювання.
Щоб зареєструватися, іноземним компаніям потрібно буде подати заявку в керуючу компанію, створену місцевою владою. Крім прийому і відхилення заявок керуючі компанії будуть займатися безпосередньо забезпеченням функціонування спеціальних адміністративних районів.
Щоб скористатися перевагами пільгового режиму, їм потрібно буде взяти на себе зобов’язання інвестувати в Росії, як мінімум, 50 млн руб. протягом шести років з моменту реєстрації. При цьому фінансові та кредитні організації пільгами користуватися не зможуть.
Закон містить в собі, закрема, поправки до податкового кодексу, що передбачає нульове оподаткування для отримання дивідендів компаніями, яким належить понад 15% статутного капіталу зареєстрованої на одному з островів організації.
Крім того, вносяться поправки в кодекс торгового мореплавця. У ньому з’явиться Російський відкритий реєстр суден, в якому зможуть зареєструватися іноземні судна (крім рибальських), які після реєстрації отримають право ходити під російським державним прапором.

Довідка Finance.ua:

  • Громадяни РФ зберігають на британських офшорних рахунках 34 мільярди фунтів стерлінгів (близько 47 мільярдів доларів).
  • Більша частина цих коштів – близько 30 мільярдів фунтів стерлінгів, зберігається в компаніях, зареєстрованих на Британських Віргінських островах.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас