13:16 24.07.2020

МЗС фіналізувало концепцію створення спеціального міжнародного формату для Криму - прем'єр Шмигаль

2 хв читати
МЗС фіналізувало концепцію створення спеціального міжнародного формату для Криму - прем'єр Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що Міністерство закордонних справ України фіналізувало концепцію створення спеціального міжнародного формату для Криму - Міжнародної платформи "Крим - це Україна".

"23 липня під час робочого візиту до Брюсселя прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з високим представником Європейського Союзу Жозепом Боррелем... Однією з тем зустрічі була безпекова ситуація на Донбасі та питання деокупації Криму", - йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

Шмигаль, зокрема, відзначив вагомий внесок Консультативної місії ЄС у зміцнення громадянського сектора безпеки, а також заявив, що Україна очікує відкриття регіонального Офісу Консультативної місії в Маріуполі.

"За словами глави уряду, МЗС фіналізувало концепцію створення спеціального міжнародного формату для Криму - Міжнародної платформи "Крим - це Україна", - йдеться в повідомленні.

За словами прем'єра, на першому етапі це буде консультативно-координаційний формат, проте у майбутньому він не виключає його перетворення на переговорний.

"Платформа має опікуватись усім спектром наслідків окупації від гуманітарного до безпекового виміру. Мілітаризація Криму впливає на безпеку Південно-Східної Європи, зокрема регіону Чорного, Азовського і Середземного морів. Крім того, існує потреба у покращенні координації і підвищенні ефективності санкційної політики, як і міжнародної політики невизнання спроби анексії Криму загалом", - наголосив Шмигаль.

Він додав, що серед ключових учасників нової платформи Україна хотіла би бачити держав-гарантів української безпеки, зокрема США, Велику Британію і Францію, Німеччину як ключову учасницю "нормандського формату", а також регіональних партнерів, що, як і Україна, зацікавлені у вирішенні кримського питання і припинення агресивної політики Росії.

"Ми сподіваємося і на підтримку цієї ініціативи з боку ЄС, НАТО і держав-членів, як і інших партнерів, які продемонстрували свою підтримку введенням кримських пакетів санкцій", - заявив глава уряду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА