11:24 11.02.2021

На Київщині викрили осередок ІДІЛ

1 хв читати
На Київщині викрили осередок ІДІЛ

Служба безпеки України викрила в Київській області осередок міжнародної терористичної організації "Ісламська держава", лідером якої є бойовик, який перебуває в розшуку в одній із країн Східної Європи за участь у бойових діях в Сирії.

Як повідомляє прес-центр СБУ, встановлено, що учасники організації підробляли паспорти громадян України та РФ і здійснювали легалізацію на території України вихідців із країн Близького Сходу та Центральної Азії.

"За версією слідства, частина з них є діючими бойовиками ІДІЛ. За задумом лідерів міжнародної терористичної організації, вони мають "відсидітися" в Україні після скоєних злочинів. Фігуранти також поширювали літературу екстремістського характеру серед потенційних прихильників", - ідеться в повідомленні.

Так, правоохоронці здійснили дев'ять обшуків за адресами проживання та укриття фігурантів справи. Під час слідчих дій вилучено засоби ураження, зокрема: вибухонебезпечну речовину з вмістом тротилу, гранату Ф-1, 8 гранатометних пострілів, іноземну валюту, банківські картки, чернетки із записами фінансових переказів у Сирію.

У фігурантів також виявлено символіку ІДІЛ і задокументовано листування учасників організації з бойовиками ІДІЛ за кордоном, в яких обговорювалося повернення до Сирії для участі в бойових діях.

Розслідування здійснювалося в рамках кримінального провадження за ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-розшукові дії, збирають докази для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти здійснили 23 обстріли Сумської області, зафіксовано 81 вибух

Ворог наступає на покровському напрямку, але ЗС України вживають заходів щодо стабілізації

29 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА