День фінансів, 17 квітня: строки щодо траншу МВФ, життя в Данії, курс в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 17 квітня: строки щодо траншу МВФ, життя в Данії, курс в Україні

845
У п’ятницю, 17 квітня, вдалося дізнатися про важливі строки, рекомендації та прогнози.
💰 Коли може бути транш від МВФ? Україна може отримати перший транш від Міжнародного валютного фонду вже в травні. Таку заяву зробив голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Очікується до кінця року 4 млрд доларів. Перший транш буде до 2 млрд доларів.
🤑 Що попереду за курсом? Середній курс гривні в 2020 році становитиме 28,85 грн за долар, наприкінці року – 29,5 грн за долар. Такі дані містяться в консенсус-прогнозі “Україна в 2020-2021 роках: наслідки пандемії”, опублікованому Мінекономіки. А середній курс в 2021 році становитиме 30,00 гривень за долар.
📊 А що буде з інвестиціями? Україна в 2020 році буде демонструвати більш глибоке падіння (на 4,2%), ніж світова економіка, яка, за прогнозом МВФ, скоротиться на 3,0%. Найсильнішим буде падіння інвестицій, яке становитиме 14,8%
📃 Припинення схем з ПДВ. Як таке може бути? Вперше в історії України схеми з ПДВ не зменшено, не “боротьба триває”, а припинено – і це доконаний факт. Про це написав голова Державної податкової служби України Сергій Верланов. За словами Голови ДПС, сервісний орган, який у складних умовах ефективно виконує свої функції.
🛁 Чому субсидії вирішили перерахувати? У квітні українцям перерахують розмір субсидії на оплату житлово-комунальних послуг за березень 2020 року. Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики України. Причина – тимчасове збільшення на період карантину на 50% соціальних нормативів користування електроенергією, природним газом для приготування їжі та підігріву води, холодною та гарячою водою, водовідведенням
👨‍⚖️ Де Шмигаль рекомендує шукати роботу? Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з представниками Національної асоціації дорожників та обговорив питання надання робочих місць українцям на тлі зростання безробіття через пандемію коронавірусу. На його думку, зараз, коли додому повернулося стільки наших громадян, їх потрібно забезпечити роботою. Тому будівництвом українських доріг повинні займатися українські фахівці, навіть якщо контракт отримала іноземна компанія.
🧐 А про те, як заробляють і живуть у Данії, для читачів Finance.ua розповіла киянка, яка вже 7 років живе в Копенгагені і знає про цю країну майже все. Читайте статтю “Скільки ж коштує жити в Данії?” прямо за посиланням.
День фінансів, 17 квітня: строки щодо траншу МВФ, життя в Данії, курс в Україні
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас