RU
 

Перевірка нардепів на поліграфі: Разумков розповів про наслідки

Корреспондент.net,  28 жовтня 2019, 14:58
0
430
Перевірка нардепів на поліграфі: Разумков розповів про наслідки
Дмитро Разумков висловився про перевірку нардепів на детекторі брехні

Спікер парламенту схвалив такий метод боротьби з корупцією і заявив про політичні наслідки для депутатів.

 
Для боротьби з корупцією підходять всі методи, в тому числі, поліграф. Про це голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив на брифінгу в понеділок, 28 жовтня, повідомляє Інтерфакс-Україна.
 
"Щодо доцільності - я вважаю, що будь-якою ціною, чим можна боротися з корупцією, - потрібно боротися", - сказав Разумков, відповідаючи на питання про доцільність боротьби з корупцією за допомогою поліграфа.
 
При цьому Разумков заявив, що процес тестування на поліграфі народних депутатів з комітету з питань фінансів занадто публічний: "Що стосується публічності цього процесу - я думаю, що все ж, можливо, він занадто публічний. Це моя особиста позиція".
 
Разумков також підкреслив, що цей процес матиме політичні наслідки.
 
"Що стосується наслідків: всі колеги, які проходили поліграф, говорили, що це, перш за все, політичні наслідки. Окремо з цим працюватимуть антикорупційні органи", - сказав спікер парламенту, висловивши надію, що результати відповідної діяльності правоохоронців будуть найближчим часом.
 
Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що 11 "слуг народу" нібито отримали по 30 тисяч доларів, щоб "завалити" один із законопроектів у парламентському комітеті, який очолює нардеп Олександр Дубинський.
 
За фактом одержання неправомірної вигоди народними депутатами від Слуги народу Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження.
 
У зв'язку зі скандалом, пройти поліграф нардепів "слуг народу" з фінансового комітету закликав президент Володимир Зеленський.
 
Минулого тижня "детектор брехні" в прямому ефірі пройшов Олександр Дубинський, а наступного дня глава фракції Слуга народу Давид Арахамія.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: борьба с коррупциейнардепыПолиграф
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі