19:57 13.01.2020

Чоловік Окуєвої: Щодо слідства немає сумнівів, але є сумніви в судовій системі, яка відпускає підозрюваних у вбивствах

2 хв читати
Чоловік Окуєвої: Щодо слідства немає сумнівів, але є сумніви в судовій системі, яка відпускає підозрюваних у вбивствах

Чоловік Аміни Окуєвої, убитої в жовтні 2017 року, Адам Осмаєв заявив, що ніколи не знав нікого з членів злочинної групи, яку підозрюють у скоєнні вбивства.

"Щодо слідства немає сумнівів, але є сумніви в судовій системі, яка відпускає підозрюваних у вбивствах", - заявив Осмаєв, коментуючи затримання, передає hromadske.

"Я думаю, скоро слідство надасть інформацію про замовників. Це представники влади в РФ", - упевнений він.

Осмаєв також зазначив, що протягом розслідування знав про те, що відбувається, не більше, ніж ЗМІ, і подякував правоохоронцям за їхню роботу.

Як повідомлялося, ввечері 30 жовтня 2017 року внаслідок розстрілу з автоматичної зброї невідомими автомобіля на залізничному переїзді біля селища Глевахи в Київській області померла Окуєва й дістав поранення в ногу її чоловік Адам Осмаєв, який перебував за кермом транспортного засобу. Прокуратура Київської області зареєструвала кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією кримінального злочину, передбаченого п.11 ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення) Кримінального кодексу України.

Організатора вбивства правоохоронці затримали 12 січня 2019 року. Ще частину учасників групи, причетної до злочину, було викрито раніше.

"До складу групи загалом входило семеро осіб, частину з них за підозрою у двох вбивствах затримали у вересні 2019 року. А сьогодні оперативники затримали організатора вбивства Аміни Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Адама. Затриманий чоловік теж є членом зазначеної злочинної групи", - заявив глава Національної поліції України Ігор Клименко.

Водночас підозрюваного в замаху на добровольців Аміну Окуєву та Адама Осмаєва у червні 2017 року передали до ОРДЛО в рамках обміну полоненими 29 грудня 2019 року. За інформацією ЗМІ, цю інформацію на прес-конференції підтвердив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА