15:26 05.02.2020

У Києві покажуть знятий на Донбасі фільм-реконструкцію концерту Мерилін Монро у Кореї під час війни

2 хв читати

9 лютого у Києві відкриється виставка українського художника Арсена Савадова "Голоси любові", у рамках якої відбудеться прем'єра однойменного фільму, який є історичною реконструкцією концерту американської кіноактриси та співачки Мерилін Монро у Кореї у 1954 році. Місце подій у фільмі було перенесено на військові бази на сході України - у Попасну та Дебальцеве.

"Ми створили таку собі "Енеїду", лише руками або, припустимо, очима іншого міфу. І в цьому фільмі - це навіть не фільм, це перформанс - головний герой не Мерилін Монро... Це народ... Створити твір, не будучи підданим якомусь пафосу... або думці можновладців, а все-таки створити твір про народ - це культурний дефіцит", - сказав Савадов на прес-конференції в Києві в середу

За його словами, Корейська війна була однією з перших гібридних воєн, і саме цей приклад став приводом до створення цього матеріалу.

Куратор проекту Вікторія Бурлака повідомила, що соціальний перформанс знімали в 2019 році на військових базах на сході України. "Про що йдеться? Про те, що якесь постановочне дійство розігрується на тлі реального соціуму, і розкриває проблеми цього соціуму, розкриває його болі, і до цього перфомансу художник звертається не в найкращі часи. Йдеться про соціальну відповідальність мистецтва також" ,- сказала вона.

"У великих планах цього матеріалу ви побачите неймовірної краси людей: живих, насичених енергією, світлом, любов'ю, і ми розуміємо, хто нас захищає", - додав режисер проекту Сергій Проскурня.

Як повідомила директор Центру сучасного мистецтва "М17" Наталія Шпітковська, під час виставки буде представлено два прем'єрних проекти: відеоперформанс "Голоси любові" і фотосагу "Щоденник потопельника", а також низку вже відомих проектів Савадова - "Донбас-шоколад", "Кокто", "Андеграунд", "Комедія дель арте", "Колективне червоне", "Мода на кладовищі". За її словами, в місці презентації для проекцій відвели окремий зал з високими стінами, і всі глядачі зможуть практично взяти участь у цьому дійстві.

Роль Мерилін Монро у перформансі виконує оперна співачка Марія Максакова і співак El Кравчук.

Виставка "Голоси любові" відбудеться у Центрі сучасного мистецтва "М17" і буде відкрита для відвідувачів з 9 лютого до 31 березня 2020 року, вхід вільний.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На полях Азійського саміту Зеленський обговорив із міністром оборони США посилення української ППО та коаліцію F-16

У Миколаївській області вночі збито 11 "шахедів", через падіння уламків горіли склади промпідприємства

Війська РФ протягом доби завдали понад 380 ударів по Запорізькій області

Силами ППО вночі знищено 24 із 25 "шахедів", які атакували Україну

Війна з Китаєм не є неминучою, незважаючи на зростаючу напруженість в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні - глава Пентагону

Україна має підтвердження 106 країн про участь у Саміті миру

У Чорному морі перебувають три кораблі РФ, зокрема один носій "Калібрів"

Міністр оборони Китаю заявляє про відсутність поставок зброї Росії

Сили оборони за добу ліквідували 1080 окупантів

Китайський безекіпажний космічний корабель приземлився на зворотному боці Місяця для історичної місії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА