Доступність посилання

ТОП новини

Служба безпеки України заявляє, що запобігла вибуху на залізниці в Харківській області


СБУ назвала організатором злочину уродженця Саратовської області Росії, колишнього співробітника управління СБУ на Луганщині
СБУ назвала організатором злочину уродженця Саратовської області Росії, колишнього співробітника управління СБУ на Луганщині

Контррозвідка Служби безпеки України запобігла вибуху на залізниці в Харківській області, організованому колишнім співробітником СБУ в Луганській області, який зараз є співробітником так званої «контррозвідки» підтримуваного Росією угруповання «ЛНР», розповів представник департаменту контррозвідки СБУ Володимир Настюк.

Він повідомив, що 17 грудня виконавець заклав вибуховий пристроїв під однією з ділянок залізничного полотна в Харківській області та попрямував на територію угруповання «ЛНР», де мав активувати вибуховий пристрій.

У Службі безпеки заявили, що заздалегідь замінили вибухівку на муляж.

Екс-співробітник СБУ затриманий, йому оголосили підозру за статтею 113 Кримінального кодексу України (диверсія).

Настюк назвав організатором злочину уродженця Саратовської області Росії, колишнього співробітника управління СБУ на Луганщині Єгора Дубровкіна.

У Службі безпеки зазначили, що міг бути підірваний міст на одній із основних залізничних артерій, кою забезпечується логістика для потреб Збройних сил України в районі проведення української воєнної Операції об’єднаних сил.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, унаслідок бойових дій загинули понад 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG