День фінансів, 21 листопада: е-довіреність, методи економії на комуналці, заробіток у ІТ в Харкові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 21 листопада: е-довіреність, методи економії на комуналці, заробіток у ІТ в Харкові

528
Четвер, 21 листопада. Зима близько. А значить, саме час поговорити про тарифи, зарплати… І звіривши це все – про економію:
Українцям запропонують страхову ціну на газ. Як повідомив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель, Кабмін планує затвердити з 1 січня 2020 року страхову ціну на природний газ для населення в розмірі близько 7 тис. гривень/тис. куб. м (з ПДВ та без урахування транспортування). За його словами, відмова від страхової ціни може зіграти як в плюс, так і в мінус для споживача.
Кабмін планує впливати на тарифи ЖКГ. Уряд працює над тим, щоб тарифи на ЖКГ не підвищувалися. За словами прем’єр-міністра Олексія Гончарука, у них роблять все, щоб ціни на енергоносії – на електроенергію, на газ – були нижчими, ніж минулої зими.
Поки в Кабміні планують, наші колеги з YouTube-каналу Finance.ua вже допомагають правильно економити на комунальних платежах. У новому відео можна дізнатися, чи вигідне встановлення бойлера, або що таке багатотарифний лічильник електроенергії. Цікаво? Дивіться відео нижче 👇👇👇
Тим часом…
Е-довіреність хочуть використовувати для боротьби з рейдерством. Дубілет продовжує боротьбу. На цей раз із рейдерством. Крок від нього – ініціатива з запуском електронних довіреностей. За задумом, при оформленні такої довіреності, громадянин буде отримувати стандартний паперовий бланк і pdf-файл, наприклад, на пошту, в мессенжер або на флешку. На першому етапі впровадження електронні довіреності будуть тільки додаватися до паперових. З його слів, файли з е-підписами більш безпечні, а частина випадків рейдерства відбуваються саме через підроблені бланки довіреностей.
Прожитковий мінімум можуть переглянути. Суд міста Києва визнав протиправними дії Кабміну щодо встановлення прожиткового мінімуму на 2019 рік без проведення науково-громадської експертизи сформованих набору продуктів харчування, продовольчих продуктів і послуг. Нагадаємо, в проекті держбюджету пропонується встановити прожитковий мінімум: на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі: з 1 січня 2020 року – 2027 грн, з 1 липня – 2118 грн, з 1 грудня – 2189 грн.
Якщо вас не влаштовує ваш прожитковий рівень, може пора йти в айті? Наприклад, середній дохід харківського ІТ-фахівця, за даними дослідження Kharkiv IT Cluster, дорівнює $2025. Це в шість разів більше від середнього доходу харків’янина ($326) і в п’ять разів більше від середнього доходу по Україні ($380). При цьому кількість фахівців у місті подолала позначку в 31 000 осіб.
Міністерство фінансів підрахувало вартість студента “бюджетника”. Згідно з аналізом відомства, середні розрахункові витрати на підготовку одного студента за державним замовленням у 2018 році склали 44,6 тис. грн. За окремим закладами цей показник може перевищувати середнє по країні значення в 2-3 рази. Загальний фонд на оплату послуг з підготовки фахівців в 2018 році склав понад 15 млрд грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас