ua en ru

Законопроект про блокування сайтів перепишуть за участю представників ОБСЄ та НАТО

Законопроект про блокування сайтів перепишуть за участю представників ОБСЄ та НАТО Ілюстративне фото (pxhere.com)

Остаточний варіант законопроекту буде узгоджуватись із міжнародними партнерами України

Парламентський комітет з питань національної безпеки та оборони повністю змінить текст законопроекту про блокування сайтів. Про це у коментарі РБК-Україна розповів секретар комітету, народний депутат Іван Вінник.

"Планується повністю змінити текст законопроекту (а не внести поправки, - ред.). Буде напрацьовано новий законопроект з урахуванням найкращих практик ЄС у протидіях інформаційним та кіберзагрозам. Після того ми запропонуємо суспільну дискусію. Якщо вона буде мати позитивний характер, ми внесемо доопрацьований текст на заміну того, що наразі є на сайті Верховної ради", - розповів Вінник.

За його словами, остаточний варіант законопроекту буде узгоджуватись із міжнародними партнерами України. Зокрема, з представництвом офісу НАТО.

"Ми будемо запрошувати представників ОБСЄ, посольство США, Європейську консультативну місію ЄС, а також офіс НАТО. Комітет зможе розглянути текст законопроекту наприкінці вересня", - зазначив парламентар.

Нагадаємо, спікер ВР Андрій Парубій раніше повідомив, що законопроект №6688, який передбачає блокування сайтів без рішення суду, не має підтримки у сесійній залі. Голова ВР зазначив, що нардепи раніше відмовилися включити проект закону до порядку денного для розгляду та прийняття рішення.