09:48 03.09.2020

Начальнику поліції Києва запропонували хабар за "кришування" автовикрадачів

3 хв читати
Начальнику поліції Києва запропонували хабар за "кришування" автовикрадачів

 Начальник Головного управління Нацполіції Києва Андрій Крищенко розповів, що зусилля поліції в боротьбі з викрадачами автотранспорту призвели до критичної для злочинців ситуації - вони безпосередньо запропонували йому хабар за "кришування" автовикрадень. Нині обох зловмисників затримано.

Як розповів Крищенко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", з пропозицією хабара за початок роботи з "кришування" автовикрадень на нього безпосередньо зловмисники вийшли ще навесні. "Я зрозумів, що мені пропонують "кришувати" автовикрадення. Мене це дуже здивувало. Ми вважали, що це банальна провокація... Я ще не чув, щоб до начальників поліції приходили з такими пропозиціями", - розповів він.

Начальник столичного главку поліції розповів, що було відкрито провадження, яке підтримували представники Офісу генерального прокурора, і почали документувати злочинні дії, все зійшлося на начальнику райвідділу. "Вони йому запропонували: давайте, вирішуватимемо питання. Ми вам даватимемо відсотки з прибутку", - сказав Крищенко.

За його словами, було проведено декілька зустрічей, задокументовано низку пропозицій, і щодо вирішень конкретних кримінальних проваджень, і загалом "кришування" автовикрадень. Зокрема, як зазначив Крищенко, йшлося про зняття з розшуку одного з автовикрадачів. "Однією з наших умов було, щоб ця людина прийшла на зустріч для передання грошей, щоб ми змогли нібито обговорити, як його зняти з розшуку. І людина, яку затримували багато разів, переховувалася, дотримувалася конспірації, прийшла на цю зустріч", - розповів керівник поліції Києва.

Він повідомив, що цю людину і ще одну затримали за пропозицію хабара посадовій особі - начальнику одного з райвідділів.

Відповідаючи на запитання про те, яку суму за вирішення питань пропонували зловмисники, Крищенко сказав: "У підсумку хабар становив 350 тисяч гривень. Зі мною суму не обговорювали, це вже начальнику райвідділу запропонували. Це була сума для початку. А потім вони сподівалися організувати процес і розраховуватися відсотками з продажу викрадених машин".

За словами начальника главку, така ситуація була зумовлена тим, що поліція загалом в Україні вживає радикальних заходів щодо боротьби зі злочинами, пов'язаними з викраденням автотранспорту.

З 2016 року, за його словами, кількість викрадень автомобілів скоротилася в рази. "Якщо раніше в Києві на добу в середньому викрадали п'ять і навіть сім автомобілів, то нині два. Ось ми їх зараз так затиснули, вони вже в такій паніці, що пішли на нетривіальні кроки - безпосередньо начальнику главку запропонували "кришування", - додав Крищенко.

За його словами, затриманий, який перебував у розшуку, є підозрюваним у низці інших справ, другий затриманий є підсудним у декількох кримінальних провадженнях.

При цьому він додав, що не може поручитися за весь особовий склад поліції Києва в тому, що вони не беруть участі у таких схемах. "Ми розуміємо, що в ситуаціях з викраденнями можуть бути задіяні наші колишні співробітники. Ми їх затримували. Розуміємо, що є і діючі поліцейські, нечисті на руку, і представники інших правоохоронних органів", - підсумував начальник ГУ Нацполіції в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На полях Азійського саміту Зеленський обговорив із міністром оборони США посилення української ППО та коаліцію F-16

У Миколаївській області вночі збито 11 "шахедів", через падіння уламків горіли склади промпідприємства

Війська РФ протягом доби завдали понад 380 ударів по Запорізькій області

Силами ППО вночі знищено 24 із 25 "шахедів", які атакували Україну

Війна з Китаєм не є неминучою, незважаючи на зростаючу напруженість в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні - глава Пентагону

Україна має підтвердження 106 країн про участь у Саміті миру

У Чорному морі перебувають три кораблі РФ, зокрема один носій "Калібрів"

Міністр оборони Китаю заявляє про відсутність поставок зброї Росії

Сили оборони за добу ліквідували 1080 окупантів

Китайський безекіпажний космічний корабель приземлився на зворотному боці Місяця для історичної місії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА