Японці створили самокерований електроскутер (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японці створили самокерований електроскутер (відео)

Технології&Авто
353
Японські інженери з Технологічного інституту Тіби створили триколісний електроскутер CanguRo, призначений для пересування в місті на невеликі відстані. Ним можна керувати самостійно за допомогою керма і нахилів тіла, а можна задати маршрут, після чого скутер поїде за ним повністю автономно.
У передній частині скутера встановлено кермо і два колеса, а також сідло, яке розкладається, коли скутер переходить в керований режим.
Для руху він використовує три окремі мотори в кожному колесі, щоправда, розігнатися до великої швидкості вони не допоможуть – швидкість скутера обмежена 10 км/год. Замість спідометра в скутері використовується вібрація, яка прискорюється разом зі швидкістю пересування.
В ручному режимі скутер управляється за допомогою керма з ручкою газу і гальма, а також нахилів тіла в той чи інший бік. Навіть у цьому режимі скутер відстежує перешкоди попереду і гальмує при наближенні до них.
Після переходу в автономний режим CanguRo пересувається самостійно, використовуючи для цього дані з лідара, камери і ультразвукові датчики відстані. Робот може слідувати за господарем, а також йому можна віддати команду на автономне переміщення в задану точку на карті.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас