Продовжено податкові пільги для підприємств осіб з інвалідністю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продовжено податкові пільги для підприємств осіб з інвалідністю

Особисті фінанси
555
ВР несла зміни до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов діяльності для підприємств і організацій, які засновані громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю.
За законопроект № 2439 проголосували 360 парламентаріїв.
Закон продовжує дію пільгової ставки податку на додану вартість (ПДВ) за операціями з постачання товарів і послуг, що виготовляються та постачаються організаціями або підприємствами об’єднань осіб з інвалідністю:
Дію пільгової ставки (0%) продовжено до 1 січня 2025 року.
Закон замінив термін “інвалід” на “особу з обмеженими можливостями”.
Як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту, в Україні проживає понад 2,6 млн. осіб з інвалідністю.
Мета закону – звільнити підприємства, засновані особами з інвалідністю, від сплати ПДВ. А зекономлені кошти підприємства та організації осіб з інвалідністю направлять на виробничі та соціальні потреби. Це сприятиме створенню робочих місць для людей з інвалідністю та наданню їм громадськими об’єднаннями соціального захисту.

Довідка Finance.ua:

  • Серед тих, хто має право на достроковий вихід на пенсію, інваліди: громадяни, позбавлені зору з народження повністю або I категорії, мають право при досягненні страхового стажу 15 і 10 років отримати пенсійне страхування. Чоловіки можуть скористатися правом в 50 років зі стажем в 15 років, жінки в 40 років зі стажем в 10 років.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас