ua en ru

До дисциплінарної комісії прокурорів направили скарги на Холодницького

До дисциплінарної комісії прокурорів направили скарги на Холодницького Фото: Назар Холодницький (РБК-Україна)

Холодницького можуть притягнути до дисциплінарної відповідальності

До кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів направили скарги на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Про це йдеться в повідомленні Генеральної прокуратури України.

Повідомляється, що в рамках кримінальної справи, яку спільно з ГПУ розслідує Національне антикорупційне бюро, до комісії прокурорів направили скарги про вчинення Холодницьким дисциплінарних проступків.

Також повідомляється, що прокурора можуть притягнути до дисциплінарної відповідальності на наступних підставах:

  • невиконання чи неналежне виконання службових обов'язків;
  • розголошення охоронюваної законом таємниці, яка стала відомою прокурору при виконанні повноважень;
  • вчинення дій, що порочать звання прокурора і можуть викликати сумнів у його об'єктивності, неупередженості та незалежності, у чесності та непідкупності органів прокуратури;
  • грубе порушення правил прокурорської етики;
  • втручання або будь-який інший вплив прокурора у випадках чи порядку, не передбачених законодавством, в службову діяльність іншого прокурора.

Нагадаємо, раніше в Генпрокуратурі підтвердили слідчі дії стосовно Холодницького. Передбачається, що керівник САП вже написав заяву про відставку через записані з допомогою прослуховування розмов у його кабінеті кілька тижнів тому. За даними джерел РБК-Україна, на записах зафіксовані висловлювання, що підпадають під дисциплінарний проступок.