15:48 29.05.2018

Н.Савченко закликає людей у всьому світі вийти на акції з вимогою до РФ звільнити українських політв'язнів

2 хв читати
Н.Савченко закликає людей у всьому світі вийти на акції з вимогою до РФ звільнити українських політв'язнів

Позафракційний народний депутат України Надія Савченко, яка перебуває під арештом у СІЗО Служби безпеки України в Києві, закликає людей у всьому світі вийти на акції з вимогою до Росії звільнити із в'язниць українських політв'язнів і завершити обмін "усіх на всіх".

"Я прошу і закликаю всіх порядних людей eсього світу вийти на акції підтримки українських політв’язнів з вимогою до російської влади звільнити людей із в’язниць. Завершити обмін "усіх на всіх" заручників і військовополонених! Припинити війну з Україною! Припинити лити кров на eкраїнській землі! Повернути окуповані території Луганської та Донецької областей і анексований Крим!" - зазначено в листі Н.Савченко, текст якого оприлюднено на її сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Нардеп зазначила, що такі акції підтримки допомогли у її звільненні, коли вона перебувала в ув'язненні в РФ.

"Це справді допомагає. Тому прошу вас зробити диво ще раз і допомогти всім ув'язненим Кремля здобути волю", - закликала Н.Савченко.

За словами парламентарія, незважаючи на те, що зараз вона перебуває в українському СІЗО, вона продовжує "робити все можливе для звільнення українських героїв із російської неволі".

Н.Савченко наголосила, що поважає "рішення О.Сенцова розпочати боротьбу з російською тоталітарною системою методом голодування з благородною метою за звільнення всіх українських політв'язнів", і зазначила, що сьогодні є можливість "політичного вікна" для звільнення людей.

"Я бачу і тепер уже розумію, що відбувається. Футбол в РФ, вибори в Україні, заяви з Європи звільнити Олега Сенцова. Але ж Олег голодує не за себе, а за всіх ув’язнених українців! Голодували в різний час іще багато українців і кримських татар, ув’язнених в РФ. Проте, на жаль, Західному світу простіше сприймати персональні історії, ніж трагедію нації та народу", - написала вона.

Водночас Н.Савченко висловила думку, що О.Сенцова після звільнення не спіткає її доля. "Я щиро сподіваюся, що Олега Сенцова обійде моя доля, коли з людини спочатку роблять героя, а потім роблять антигероя у своїй країні", - додала Н.Савченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА