14:28 25.02.2019

Екс-начальника Генштабу ЗСУ Заману затримано

1 хв читати
Екс-начальника Генштабу ЗСУ Заману затримано

 Співробітники військової прокуратури спільно з СБУ затримали колишнього начальника Генштабу Збройних сил України Володимира Заману, повідомив генпрокурор України Юрій Луценко.

"Військова прокуратура спільно з СБУ затримала екс-начальника Генштабу В.Заману. У врученій підозрі йдеться, що в період 2012-2014 років він особисто скоротив склад ЗСУ більше, ніж передбачалося законом, розформував 70 військових частин і з'єднань, зокрема - зенітні ракетні бригади і дивізіони, 19 авіаційних частин, а бригаду тактичної авіації звів до ескадрильї ", - написав Ю.Луценко у своїй Facebook-сторінці у понеділок.

Генпрокурор України також додав, що в ці роки відбулося знищення військових комісаріатів, що заблокувало мобілізацію в 2014 році, а реформа структури ЗСУ "фактично готувала анексію Криму і "Новоросії".

"Крім цього, саме В.Замана видав директиву, згідно з якою підпорядкував керівнику Військово-Морських сил (майбутньому зраднику адміралу Ільїну) всі частини тактичної групи "Крим" ЗСУ, що фактично паралізувало опір українських військовослужбовців у мирний час російській агресії", - написав Ю.Луценко .

Генпрокурор України зазначив, що це вже четверта підозра вищим військовим керівникам за державну зраду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА