11:27 29.01.2021

Зеленський: Захисники держави виконували в бою під Крутами, по суті, те саме завдання, що й нині військові під Мар’їнкою

1 хв читати
Зеленський: Захисники держави виконували в бою під Крутами, по суті, те саме завдання, що й нині військові під Мар’їнкою

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у церемонії вшанування пам'яті героїв Крут, зазначивши, що вони виконували, по суті, те саме завдання, що й зараз українські військові на Донбасі.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Зеленський у п'ятницю вранці поклав квіти до пам'ятного хреста героям Крут на Аскольдовій могилі в Києві.

"Для України тепер і понад сто років тому загроза однакова. Захисники держави виконували в бою під Крутами, по суті, те саме завдання, що й нині військові під Мар’їнкою. Хоча умови неоднакові - ми тепер справді міцніші. Наші мрії вже трохи інші, бо маємо багато з того, про що в 1918-му попередні покоління й думати не сміли", - сказав президент.

Зеленський закликав і сьогодні, під час політичних протистоянь, не забувати про честь і щирість, з якими захищали й захищають українці свою державу - чи то під Крутами, чи на Донбасі.

Також Зеленський встановив лампаду до могили Героя України Олександра Клітинського, який загинув у Будинку профспілок під час Революції гідності, та загиблого в боях за Іловайськ кавалера ордена Данила Галицького Маркіяна Паславського.

До церемонії також долучилися голова Верховної Ради Дмитро Разумков, прем'єр-міністр Денис Шмигаль і керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА