19:27 23.01.2021

Глава дипломатії ЄС шкодує про дії поліції проти маніфестантів у Росії

1 хв читати
Глава дипломатії ЄС шкодує про дії поліції проти маніфестантів у Росії

Високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель висловив жаль непропорційному застосуванню сили проти учасників протестних акцій, що проходять у суботу в Росії, у зв'язку з арештом опозиціонера Олексія Навального.

"З тривогою стежимо за розвитком подій у Росії. Я шкодую про масові затримання, непропорційне застосування сили, відключення інтернету і телефонного зв'язку", - написав Боррель у своєму Twitter.

"У понеділок ми обговоримо подальші кроки (у відносинах Євросоюзу з Росією - ІФ) з міністрами закордонних справ на засіданні Ради ЄС", - повідомив глава європейської дипломатії.

Напередодні високопоставлений чиновник Євросоюзу заявив журналістам в Брюсселі, що до порядку денного Ради ЄС із закордонних справ 25 січня входить обговорення ситуації з арештом після повернення в Москву Навального.

"Високий представник порушить питання про російського опозиціонера Навального. Було оприлюднено його заяву, в якій він зажадав негайного і безумовного звільнення Навального", - сказало джерело, яке ознайомило на умовах анонімності представників ЗМІ з вмістом дискусій Ради ЄС найближчого понеділка.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА