13:15 14.02.2019

Порошенко у другому турі президентських виборів виграє у Бойка, а Тимошенко виграє у всіх, окрім Зеленського - КМІС

2 хв читати

Київ. 14 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - У другому турі президентських виборів нинішній глава держави Петро Порошенко перемагає члена "Опозиційної платформи - за життя" Юрія Бойка, але програє лідеру партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко і шоумену Володимиру Зеленському, який у свою чергу перемагає Ю.Тимошенко.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) із 31 січня до 10 лютого 2019 року, оприлюднені на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

У разі виходу до другого туру П.Порошенка з Ю.Тимошенко або В.Зеленським нинішній глава держави набирає 18,9% або 18,1% голосів виборців, а його суперники - 27% і 39,6% відповідно.

У парі П.Порошенко - Ю.Бойко перший із них отримує підтримку 23% респондентів, другий - 20,2%.

Якщо Ю.Тимошенко в другому турі зустрінеться з лідером партії "Громадянська позиція" Анатолієм Гриценком, вона перемагає з 25,6% голосів за 21,7% в А.Гриценка. У парі Ю.Тимошенко - Ю.Бойко лідера "Батьківщини" підтримують 29,8% опитаних, а останнього - 16,3%.

При цьому Ю.Тимошенко (22,2%) програє в другому турі В.Зеленському (35,5%).

У рамках всеукраїнського дослідження громадської думки на замовлення клієнта КМІС методом особистого інтерв'ю опитав 2007 осіб, які проживають у 134 населених пунктах усіх регіонів України. Опитування не здійснювалося в окупованому Криму, а в Донецькій і Луганській областях проводилося лише на території, підконтрольній українській владі. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3%.

Другий тур президентських виборів в Україні відбудеться в квітні 2019 року, якщо жоден із кандидатів на виборах 31 березня не набере 50% голосів виборців.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За два роки війни в Україні з'явилося понад 300 МВт домашніх і 90 МВт промислових СЕС - голова правління АСЕУ

"Кліар Енерджі" так і не вдалося повернути в мережу три ТЕС на біомасі 22 МВт через проблеми із сировиною - голова наглядової ради

В Україні до кінця 2024 р. за підтримки держави можна встановити до 500 МВт СЕС - голова правління АСЕУ

Українські експортери та Кабмін мають прискорити декарбонізацію з урахуванням вступу в дію в ЄС механізму CBAM з 2026 р

"Кліар Енерджі" до кінця року має намір встановити газопоршневу генерацію на 80 МВт - голова наглядової ради

Обов'язкове використання щонайменше 5% біопалива в автобензині принесе до бюджету понад $1 млрд щорічно - президент "МХП Еко Енерджі"

Свинарство має всі шанси повернутися до рекордних показників виробництва та вийти на експорт

Підприємці готові долучитися до розроблення найкращих практик розвитку бізнесу, але Кабмін намагається їх не чути - голова київського "УДАРу"

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА