08:09 19.04.2019

Порошенко занепокоєний "зв'язкою Коломойський-Зеленський"

1 хв читати
Порошенко занепокоєний "зв'язкою Коломойський-Зеленський"

Президент України Петро Порошенко на скликаній ним увечері в четвер нараді в Раді національної безпеки і оборони (РНБО) у зв'язку з рішенням адмінсуду про незаконність націоналізації ПриватБанку заявив про своє занепокоєння "зв'язкою Коломойський - Зеленський" перед другим туром президентських виборів 21 квітня.

"Нам треба вжити всіх необхідних заходів для того, щоб не допустити реваншу, пограбування держави олігархами, які нині перебувають за кордоном", - сказав глава держави, відкриваючи нараду.

Він зажадав від секретаря РНБО Олександра Турчинова здійснити чітку координацію дій усіх органів виконавчої влади, щоб не допустити паніки і захистити інтереси людей.

Як повідомлялося, уряд України за пропозицією НБУ та колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, 18 грудня 2016 року ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.

Окружний адмінсуд Києва 18 квітня 2019 року за позовом І.Коломойского визнав націоналізацію банку незаконною. Нацбанк і Мінфін заявили, що подадуть апеляцію після офіційного оприлюднення рішення суду й упевнені у своїй правоті.

Згідно з даними НБУ, на 1 січня 2019 року ПриватБанк за розміром загальних активів обіймав 1-ше місце (525,248 млрд грн) серед 77 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уряд Латвії погодив кандидатуру Домбровскіса на посаду єврокомісара

Вибори до Європарламенту показали, що російській пропаганді треба жорстко протидіяти - Юрчишин

Віталій Кличко привітав Європейську народну партію, частиною якої є партія УДАР, з перемогою на виборах до Європарламенту

Кондратюк: Сподіваюся, Європарламент продовжить підтримувати Україну

Збільшення представників праворадикальних сил у Європарламенті є великим викликом для України - Климпуш-Цинцадзе

Макрон розпустив парламент Франції

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА