Доступність посилання

ТОП новини

Україна підписала угоди з Туреччиною щодо виробництва корветів та ударних безпілотних авіакомплексів для ЗСУ


Міністр оборони України Андрій Таран (ліворуч) та представник оборонного відомства Туреччини Ісмаїл Демір
Міністр оборони України Андрій Таран (ліворуч) та представник оборонного відомства Туреччини Ісмаїл Демір

Міністр оборони України Андрій Таран підписав угоди з турецькими компаніями про передачу технологій та виробництво корветів і ударних безпілотних авіаційних комплексів для потреб Збройних сил України. Про це повідомили у Міноборони.

Як повідомив Таран, передусім йдеться про проєкти, покликані посилити бойові спроможності Військово-морських сил ЗС України задля підвищення безпеки у Чорноморсько-Азовському регіоні.

«За словами Андрія Тарана, це перші в історії зовнішньоекономічні угоди на товари військового призначення, укладені Міністерством оборони України», – мовиться у повідомленні.

У міністерстві нагадали, що у жовтні Таран та президент директорату оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір підписали меморандум, де, зокрема, було окреслено наміри започаткувати та імплементувати спільні проєкти з будівництва бойових кораблів, безпілотних літальних апаратів та всіх видів турбінних двигунів.

Тоді ж Таран та міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар підписали Рамкову військову угоду між урядами держав.

XS
SM
MD
LG