День фінансів, 24 травня: наші й не наші санкції, Бескидський тунель, рішення щодо облікової ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 24 травня: наші й не наші санкції, Бескидський тунель, рішення щодо облікової ставки

443
Четвер, 24 травня. Таке популярне слово «санкції».
Україна опублікувала збільшені в 1,4-1,6 рази оновлені санкційні списки. Згідно з цими списками, які опубліковані на сайті Президента, під санкції потрапили 1748 фізичних та 756 юридичних осіб. Санкції щодо цих осіб вводяться на три роки і полягають у блокуванні активів, запобіганні їх виведенню за межі України, відмові в наданні віз та інших заборонах в’їзду в країну.
  • «Газпром» сьогодні ж зміг уникнути штрафу в антимонопольній суперечці, яка (на хвилиночку) тривала 7 років. Правда, Єврокомісія поклала на нього низку зобов’язань, щоб зробити можливими вільні поставки газу за конкурентними цінами в Центральну і Східну Європу.
Якщо не про санкції:
Найбільший за 10 років. Сьогодні відбулося відкриття найбільшого інфраструктурного проекту, який вдалося реалізувати в Україні за останні 10 років. Мова про Бескидський тунель у Карпатах між Закарпаттям та Львівською областю. Тунель побудували за чотири роки і здали в експлуатацію на сім місяців раніше запланованого часу. Інвестиції – майже 3 млрд гривень.
Рішення щодо облікової ставки. Правління Національного банку України прийняло рішення залишити облікову ставку незмінною на рівні 17,0% річних. Як вказують в Нацбанку, монетарні умови поки досить жорсткі, щоб забезпечити зниження інфляції до цільових показників у середньостроковій перспективі.
Рубрика «відставка». Сьогодні подав у відставку глава «Української біржі» (УБ, Київ) Олег Ткаченко. Зазначимо, він очолював біржу з моменту заснування (а це далекий 2008 рік).
За повідомленнями ЗМІ, Дмитро Вовк покине Нацкомісію з тарифів. Нагадаємо, за час каденції Вовка була прийнята скандально відома формула “Роттердам+”, яка, як вважають експерти, генерує надприбуток для теплової генерації, зокрема, компанії ДТЕК Рината Ахметова.
Лічильники до кінця літа. В Україні до кінця літа 2018 року повинні встановити лічильники на тепло у всіх будинках, а до кінця літа наступного року – на гарячу і холодну воду. Також кілька років є на те, щоб поставити лічильники на газ. Відповідні терміни прописані в уже прийнятих законах про комерційний облік комунальних послуг і ринку газу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас