День фінансів: 35 млрд на "добровільних внесках", нова компенсація, дати по магазину IKEA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: 35 млрд на "добровільних внесках", нова компенсація, дати по магазину IKEA

603
Четвер, 28 січня. Все для людей, і компенсації, і добровільні внески.
Кредитування за держгарантіями від ПриватБанку. Найбільший банк країни відкрив кредитування підприємців за програмою державних гарантій. Кредитування під державні гарантії можна буде також поєднувати з фінансуванням за державною програмою «Доступні кредити 5−7-9%». Детальніше за посиланням.
35 млрд грн на «добровільних внесках». За словами міністра соціальної політики Марини Лазебної, в Україні сплачують внески 13,2 млн найманих працівників. При цьому пенсії виплачуються для 11,2 млн пенсіонерів. Розвиток добровільних пенсійних накопичень у 2021 році передбачає: професійне державне регулювання та підвищення прозорості роботи недержавних пенсійних фондів та популяризацію такого виду накопичень. До речі, за перші 5 років очікуваний рівень інвестицій в економіку становить, ні багато ні мало — 35 млрд грн.
Новий вид компенсації від Кабміну. Кабінет Міністрів з 1 січня цього року запровадив єдиний фіксований тариф на електроенергію для побутових споживачів у розмірі 1,68 грн/кВт-год (з ПДВ). Разом з тим уряд схвалив постанову, якою затвердив порядок надання компенсації деяким категоріям споживачів електроенергії.
6,99 у постачальників, а можна і нижче? Згідно з рішенням уряду, ціни на газ у постачальників не повинні були перевищувати 6,99 грн за кубометр. Однак деякі постачальники скористалися правом встановити навіть нижчу ціну. Про це свідчить моніторинг цін порталу «ГазПравда». Список постачальників з найнижчими цінами.
Магазин IKEA вже в лютому? Схоже, історія з офлайн-магазином від IKEA підходить до логічного і щасливого фіналу. Як пише сайт RAU з посиланням на свої джерела і фото користувачів соцмереж, шведський гігант затишку і комфорту відкриє офлайн магазин в Україні вже 1 лютого. Нагадаємо, перший об’єкт в Україні шведського бренду у форматі City Store обіцяли відкрити в столичному ТРЦ Blockbuster Mall до кінця 2020 року, але завадила пандемія. Подробиці читайте тут.
Девальвація насичує держборг. Голова ради НБУ Богдан Данилишин повідомив, що основна причина зростання відносного рівня боргу — девальвація обмінного курсу гривні на 19% за рік. Частка державного боргу, номінованого в іноземній валюті, зараз становить 62%. За його словами, відносне значення рівня державного боргу України (57% ВВП) нижче, ніж в аналогічній групі країн з ринками, що формуються (62,2% ВВП), і помітно нижче за середньосвітові показники.
Детально про зростання світової економіки і ВВП, депозити і курс валют на найближчий тиждень розповідає в новому відео експерт Олексій Козирєв:
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас