Хто звільняється від нарахування та сплати плати за землю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто звільняється від нарахування та сплати плати за землю

Казна та Політика
4423
До Податкового Кодексу України внесли зміни, які передбачають нові правила сплати податку за землю за період з 1 березня по 30 квітня 2020 року.
Про це повідомляється на сайті Офісу великих платників податків Державної податкової служби.
“Законом України від 17 березня 2020 року № 533-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID- 19)» внесені зміни до Податкового Кодексу України”, – ідеться в повідомленні.
Що передбачають зміни:
  • не нараховується та не сплачується за період з 1 березня по 30 квітня 2020 року плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки що перебувають у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди фізичних або юридичних осіб та використовуються ними в господарській діяльності.
Платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік.
Податкові декларації з плати за землю за 2020 рік вже подані платниками податків. Однак змінами передбачено що для зменшення податкових зобов’язань з плати за землю за період з 1 березня по 30 квітня 2020 року платники мають право подати уточнюючу податкову декларацію, в якій мають відобразити зміни податкового зобов’язання зі сплати плати за землю за відповідні місяці.
Таким чином зменшення податкових зобов’язань по платі за землю за березень-квітень 2020 року для юридичних осіб буде здійснюватися виключно шляхом подання платниками податків уточнюючих податкових декларацій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас