Ford у першому кварталі отримав $2 млрд збитків через пандемію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford у першому кварталі отримав $2 млрд збитків через пандемію

Фондовий ринок
305
Американський автовиробник Ford за перший квартал цього року отримав $2 млрд збитків через закриття заводів і падіння попиту в зв’язку з пандемією коронавірусу та карантинними обмеженнями, які було введено для запобігання розповсюдженню хвороби. У компанії очікували збитки на рівні $600 млн. Крім того, у Ford відзвітували про суттєве падіння виручки: за перші три місяці цього року вона впала на 15% — до $34,3 млрд.
Прибуток Ford у першому кварталі склав $1,1 млрд, водночас обсяг оптових продажів упав на 21% у порівнянні з першим кварталом минулого року, йдеться у звіті компанії.
Тим часом компанія взяла на себе зобов’язання з випуску сотні машин «швидкої допомоги», декількох мільйонів захисних масок, 50 тис. апаратів ШВЛ та 100 тис. респіраторів.
Ford також вдалося залучити кредитні лінії на суму понад $15 млрд та випустити боргові зобов’язання на $8 млрд.
Нагадаємо, Ford Motor повідомив про зниження продажів автомобілів у США в березні на 12,5% у порівнянні з минулим роком, незважаючи на те, що березень є найсильнішим місяцем продажів у першому кварталі через додаткові знижки.
Ford з 19 березня закрив виробництва двигунів і машин в Європі на тлі загострення ситуації з COVID-19. Епідемія серйозно не вплинула на роботу заводів, проте створила проблеми для дилерів, постачальників і співробітників.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас