4 липня 2019, 17:26

Рейтинг ЄС зріс найбільше. Виборці прозрівають і йдуть.



Вже друге опитування поспіль визнає зростання рейтингу підтримки "Європейської солідарності". Цього разу навіть соціологічна служба "Рейтинг", відома своїм прихильним ставленням до Тимошенко, була вимушена показати ЄС на 3 місці, тобто вище від "Батьківщини".

Головне питання виборчої кампанії: хто посяде друге місце проєвропейські політики ЄС чи проросійські сили ОПЗЖ?

Як на мене Порошенко і оновлена команда ЄС робить все, щоб зупинити російський реванш.

Падіння рівня підтримки "Голосу" я пояснюю вкрай невдалими публічними виступами Святослава Вакарчука, який, на жаль, програв професійні дискусії не лише Юлії Тимошенко, але й Анатолію Гриценку.

На мій погляд "Батьківщина" буде продовжувати падати, а дані "Рейтингу" просто бережуть нерви лідера цієї партії. Причини для подальшого падіння є очевидними.

Насамперед тому, що Юлія Володимирівна проігнорувала суспільний запит на оновлення, сформувавши список зі старих партійців. Зараз вони займають вкрай незручну позицію у дискусіях, мовляв в уряді потрібні і старі обличчя. Для частини виборців це як червона ганчірка для биків – старі, значить добре знають як вкрасти, думають вони.

Другим номером списку "Батьківщини" йде Сергій Тарута, відомий своїми заявами за позаблоковий статус. Тому частина виборців Тимошенко, яка прихильно ставиться до НАТО, починає сумніватися в ній.

А дещо нав'язлива пропозиція Юлії Володимирівни за будь-яких умов підтримувати "Слугу народу" робить з її "Батьківщини" партію-сателіта влади, що додатково демотивує виборців.