ua en ru

Президент Сербії попросить Путіна про допомогу через ситуацію з Косово

Президент Сербії попросить Путіна про допомогу через ситуацію з Косово Фото: Олександр Вучич (wikipedia.org)

Вучич уникнув прямої відповіді на питання, чи буде просити Путіна про військову допомогу

Президент Сербії Олександр Вучич на зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним попросить його про допомогу через ситуацію з Косово. Про це він заявив в ході екстреного звернення, передає RTS.

Вучич зазначив, що через два дні у нього відбудуться переговори з Путіним. На зустрічі сербський лідер має намір попросити його про допомогу.

"Ми поговоримо про всі важливі питання для Сербії, звичайно, пріоритетом буде ситуація в Косові та Метохії. Ми повідомимо президенту Путіну про все, що відбувається, й будемо просити його про підтримку на всіх міжнародних форумах, будемо просити про поради", - заявив Вучич.

У той же час на питання, чи буде це прохання про військову допомогу, Вучич заявив, що зробить все для збереження миру на Балканах.

Нагадаємо, раніше Вучич привів армію Сербії в бойову готовність черех приїзд лідера Косова Хашима Тачі на озеро Газіводе в північній частині. Зокрема, перед приїздом Тачі, спецназ косовської поліції взяв під контроль об'єкти електростанції і водосховища в Газіводе.

За словами Вучича, збройні сили Косова мають право в'їзду в північну частину тільки при схваленні НАТО або згоді сербської громади.