День фінансів: кредити під 0%, відрахування на «другу пенсію», 8 кроків для зменшення тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: кредити під 0%, відрахування на «другу пенсію», 8 кроків для зменшення тарифів

695
У понеділок, 25 січня, обговоримо доходи. І поговоримо про те, як бути, якщо їх не вистачає.
Онлайн-реєстрація ФОП. Мінцифри працює над повною автоматизацією реєстрації ФОП. Для цього у Верховній Раді вже зареєстрований законопроєкт. Повністю автоматична реєстрація ФОП на порталі Дія стане доступною вже навесні 2021 року. Зараз процес відкриття ФОП скоротився з 30 до 3 етапів.
Також віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів про мотивацію для компаній переходити в «Дія City» і які там будуть податки.
8 кроків для зменшення тарифів. Уряд підготував 8 кроків, які сприятимуть зменшенню тарифів для українців. Наприклад, українцям спростили доступ до субсидій, газопостачальні компанії пропонуватимуть річні продукти. А для тих громадян, які встановили електроопалення, нададуть компенсації. Додамо, що Мінсоцполітики просить Мінфін збільшити фінансування програми субсидій на 10 млрд гривень.
Зарплати українських ІТ-фахівців. Згідно з результатами опитування dou.ua, за останні пів року істотно збільшилася медіанна зарплата в DevOps: з $ 2400 до $ 2800. Найвища медіана у Director of Engineering ($ 6200) і CTO ($ 5000), найнижча у HTML Coder ($ 650). За пів року в основних категоріях зарплата змінювалася незначно — в межах $ 100. Виняток — бізнес-аналітики, тут медіанна зарплата зменшилася на $ 200.
Якщо у вас доходи не настільки високі, як у ІТ-фахівців, і ви іноді подумуєте про кредит до зарплати… Пропонуємо переглянути нову рубрику «фінансова проба» на Youtube-каналі Finance.ua. У першому випуску рубрики за допомогою нашого читача ми перевірили на практиці: наскільки реально взяти кредит під 0%.
Пропозиція від голови ДПС. Олексій Любченко, голова ДПС, пропонує посилювати заходи за несплату податків, зокрема, притягати до кримінальної відповідальності. За його словами, організація схем ухилення від сплати податку стала частиною української бізнес-культури, а організатори дуже агресивних схем ухилення від сплати податків себе не вважають злочинцями.
Відрахування на «другу пенсію». Пенсійну реформу другого рівня буде розпочато в 2021 році, а відрахування в накопичувальний фонд із зарплат українців закладуть до держбюджету на 2023-й. Як повідомляють в Комітеті ВР, створення накопичувальних фондів не торкнеться кишень українців, оскільки ці кошти будуть перераховуватися з тих виплат, які вже виплачуються з зарплат найманих працівників до держбюджету і Пенсійного фонду.
ЦИФРА ДНЯ. 👀 Виходячи з даних ПФ, станом на 1 січня 2021 року в Україні 11,1 мільйона пенсіонерів. Середня пенсія яких становить 3507,51 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас