13:00 05.12.2018

Успішно пройшли випробування протикорабельного комплексу "Нептун" і модернізованого ЗРК С-125

2 хв читати
Успішно пройшли випробування протикорабельного комплексу "Нептун" і модернізованого ЗРК С-125

Міністр оборони України Степан Полторак повідомляє про успішне завершення випробувань нового берегового протикорабельного комплексу "Нептун" із крилатою ракетою (КР) дальністю до 300 км.

"Ми продовжуємо випробування наших модернізованих систем ППО, ми продовжуємо випробування протикорабельних ракет, які буквально пів години тому завершилися на півдні України", - сказав С.Полторак на брифінгу для ЗМІ в середу в Києві.

Пізніше, відповідаючи на уточнювальне запитання, міністр нагадав, що процес модернізації ракетного озброєння, про який українців інформували протягом останнього року, привів до того, що бойові можливості частин ППО зросли.

"Випробування, які були сьогодні на півдні в районі Одеси: ми випробовували нашу протикорабельну ракету - "Нептун". Характеристики та завдання, які ми ставили на цьому етапі (випробувань - ІФ), вони підтверджені, і навіть є можливості їх збільшити. ТТХ цієї ракети", - сказав С.Полторак.

Він також поінформував про успішний етап випробувань модернізованого ЗРК С-125, який після поновлення отримав можливість вражати, крім повітряних цілей, також надводні.

"Ми модернізували 125-й комплекс, який (тепер - ІФ) може знищувати і повітряні цілі, і надводні. Після модернізації їх випробували, і вони показали дуже хороший результат: я вже маю відео, заступник міністра перебуває на місці", - розповів С.Полторак.

Міністр запевнив, що роботу над модернізацією озброєння буде продовжено.

Як повідомлялося, розробку перспективного протикорабельного озброєння, зокрема нового берегового протикорабельного комплексу "Нептун" із крилатою ракетою (КР) дальністю до 300 км, здійснює ДККБ "Луч" (Київ).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська за добу вбили одного жителя Донбасу та ще чотирьох поранили

Блінкен сподівається на прогрес у рішенні про використання заморожених російських активів на допомогу Україні на червневому саміті G7

Росіяни обстріляли три прикордонні громади Сумської області

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє поранених

Ворог за добу втратив 1330 людей

Російські війська за добу 462 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

Єрмак закликав молодіжних лідерів країн Глобального півдня поширювати інформацію про Саміт миру

Росія тримає в Середземному морі один ракетоносій із загальним залпом до 26 ракет, ще два кораблі в Чорному морі

Зеленський у Франції проситиме НАТО збивати ракети РФ над Україною

Джонсон про удари американською зброєю по РФ: Треба дозволити Україні вести війну так, як вони вважають за потрібне

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА