07:22 16.01.2021

Єврокомісія не обговорює питання поставок китайської вакцини в ЄС

2 хв читати
Єврокомісія не обговорює питання поставок китайської вакцини в ЄС

Єврокомісія (ЄК) і КНР наразі не обговорюють можливість поставок китайської вакцини від коронавірусної інфекції COVID-19 для країн ЄС, заявив офіційний представник ЄК Стефан де Кеерсмекер.

"Нині немає дискусій між нами і китайцями з цього питання", - сказав прес-секретар у п'ятницю на брифінгу в Брюсселі, відповідаючи на прохання прокоментувати інтерес Угорщини до китайської вакцини Sinovac, яку прем'єр-міністр Віктор Орбан визнав перспективною і розпорядився перевірити на ефективність.

За словами представника ЄК, він також нічого не чув про контакти між Європейським агентством лікарських засобів (EMA) і розробником китайської вакцини і запропонував звернутися для з'ясування питання безпосередньо в агентство.

При цьому він пояснив, що держави-члени ЄС повинні гарантувати, що замовлені ними вакцини відповідають європейським вимогам безпеки та ефективності, щоб заручитися довірою своїх громадян. Тому вакцини повинні отримувати дозвіл EMA для випуску на ринок ЄС.

Зі свого боку інший офіційний представник ЄК Дана Спінант нагадала про значний портфель ЄС різноманітних вакцин проти COVID-19. Вона послалася на слова голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн про те, що кількості перших вакцин, дозволених на ринку ЄС - Pfizer / BioNTech і Moderna, - вже вистачить для вакцинації понад 80% населення Євросоюзу.

"Я вважаю, що комісія разом із державами-членами забезпечила достатньо ефективних і безпечних вакцин для європейців", - підсумувала Спінант.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Нікополі загинули дві людини, одна постраждала - ОВА

Церемонія прощання з генеральним директором агентства "Інтерфакс-Україна" Олександром Мартиненком відбудеться у п'ятницю об 11.00 на Байковому кладовищі

Енергоатом: Мартиненко завжди відстоював свободу слова

Єврокомісія через шість років закрила процедуру проти Польщі щодо порушень у сфері верховенства права

Чубаров: Мартиненко розумів прагнення кримськотатарського народу до відновлення своїх прав

Гройсман: Мартиненко - Людина з великої літери

Понад 10 наземних роботизованих комплексів вітчизняного розроблення допущено до експлуатації в Міноборони України з початку року

Генштаб ЗСУ: Найбільша активність ворога спостерігається на покровському та куп'янському напрямках

У Миколаєві відкрився Центр рекрутингу української армії

У Новодмитрівці на Херсонщині через скидання вибухівки постраждали двоє чоловіків - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА