RU
 

Кабмін назвав п'ять напрямків взаємодії з НАТО

Корреспондент.net,  31 жовтня 2019, 18:14
0
91
Кабмін назвав п ять напрямків взаємодії з НАТО
Фото: nato.int
В уряді озвучили п'ять стратегічних напрямків взаємодії з НАТО

Україна планує зосередитися на реформі сектора оборони, розвитку громадянського контролю над сектором безпеки, профосвіті військових і цивільних, розвитку національної стійкості і безпеці людини.

 
Україна виділила п'ять стратегічних напрямків подальшої взаємодії з Північноатлантичним альянсом НАТО. Про це заявив віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба після зустрічі з заступник генсека НАТО з питань політики та безпеки, посла Беттіни Каденбах, повідомляє УНН у четвер, 31 жовтня.
 
"Ми обговорили багато питань нашої взаємодії, але одним із найважливіших конкретних наслідків засідання стало інформування сторони НАТО про визначені Україною 5 стратегічних напрямків подальшої взаємодії з НАТО", - сказав Кулеба.
 
Україна в подальшому планує зосередити взаємодію з Альянсом на таких п'яти стратегічних напрямках:
 
1. Реформа сектора оборони і безпеки;
 
"За цим напрямком ми будемо приділяти особливу увагу зміцненню ВМС України, сил спеціальних операцій України, логістики, кіберзахисту і військової поліції", - зазначив віце-прем'єр.
 
2. Розвиток демократичного цивільного контролю над сектором безпеки і оборони;
 
3. Професійна освіта та професійний розвиток військового і цивільного персоналу;
 
4. Розвиток національної стійкості як системи заходів, що дозволяють органам держави ефективно зупиняти і протидіяти сучасним викликам і загрозам, зокрема гібридним;
 
5. Безпека людини.
 
"Ми хочемо зробити співробітництво з НАТО максимально людиноцентричним, тому що, врешті-решт, ми втілюємо євроатлантичну інтеграцію, аби кожен український громадянин відчував себе захищеним", - пояснив Кулеба.
 
У свою чергу, Каденбах заявила, що для отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО необхідно спільне рішення всіх країн-членів Альянсу.
 
"Я не знаю, коли (Україна отримає ПДЧ, - ред.), я не можу передбачити майбутнє. Я не можу спекулювати щодо тимчасових рамок, бо, як ви знаєте, для цього потрібен консенсус союзників, такий же, як було продемонстровано під час спільної заяви (Комісії Україна-НАТО, - ред.), консенсус як союзників, так і України щодо тієї заяви. Отже, коли ми подивимося щодо майбутнього, нам необхідно буде рухатися крок за кроком і подивитися, що ми робимо", - відповіла заступник генсека на питання журналіста про терміни отримання Україною ПДЧ.
 
Нагадаємо, сьогодні генсек НАТО Єнс Столтенберг провів зустріч із президентом Володимиром Зеленським, разом з яким взяв участь у засіданні Комісії Україна - НАТО. В ході зустрічі генсек НАТО назвав головну умову членства України в Альянсі. Пізніше Столтенберг говорив у Раді про членство в НАТО.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: НАТОНАТО-Украина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі