Стало відомо, коли в ЄС розраховують на запуск енергоринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли в ЄС розраховують на запуск енергоринку

Енергетика
292
Європейський Союз підтримує Україну в її прагненні реалізувати низку структурних реформ. Зокрема, в Євросоюзі кажуть про важливість продовження енергореформи – запуск енергоринку з 1 липня 2019 року.
Про це повідомив Х’юг Мінгареллі, керівник Представництва ЄС в Україні.
“Впровадження ринку електроенергії дуже важливе для ЄС, в тому числі і для надання макрофінансової допомоги Україні. І ми сподіваємося, що все буде зроблено, щоб цей ринок почав працювати якомога швидше”, – повідомив Х’юг Мінгареллі.
За його словами, в ЄС вірять, що реформи, які були розпочаті п’ять років тому, продовжаться з приходом нового керівництва в Україні.
“У першу чергу нам необхідно забезпечити макрофінансову стабільність. Тому ми сподіваємося, що структурні реформи будуть прискорені. І ситуація із забезпеченням правопорядку також буде поліпшуватися. І ви можете бути впевнені, що ЄС підтримає Україну в продовженні цих реформ”, – зазначив керівник Представництва ЄС в Україні.
На питання, як позначиться можливе скасування або перенесення запровадження ринку електроенергії, про які вже заявляє команда майбутнього президента, на інвестиційну привабливість української енергетики, Х’юг Мінгареллі відповів: “Побачимо. Зараз ще рано давати коментар з цього приводу”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас