RU
 

У Запоріжжі екс-глава митниці за хабар отримав термін

Корреспондент.net,  15 грудня 2020, 07:41
0
352
У Запоріжжі екс-глава митниці за хабар отримав термін
Фото: golos.ua
Глава митниці та його спільник отримали шість років з конфіскацією майна

Колишній начальник митниці зі своїм підлеглим вимагали хабар від бізнесмена, пообіцявши безперешкодно оформляти його вантажі.

У Запоріжжі колишнього керівника митниці, який попався на отриманні хабара в розмірі 174 тисячі гривень, засудили до шести років позбавлення волі. Тюремний термін отримав і його спільник, повідомляє прес-служба спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Центрального регіону України.

"Посадова особа спільно з підлеглим - начальником відділу, діючи за попередньою змовою, вимагали та отримали від керівника одного із суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності неправомірну вигоду в розмірі 174 тисяч гривень. За таку "нагороду" вони гарантували не створювати підприємцю штучних перешкод при митному оформленні вантажів", - йдеться в повідомленні.

Суд визнав обвинувачених винними в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Також колишній начальник відділу Запорізької митниці визнаний винним в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263, і ч. 2 ст. 345 КК.

Митникам призначено покарання у вигляді позбавлення волі терміном на шість років з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих обов'язків терміном на три роки, з конфіскацією всього належного їм майна.

Додамо, в Миколаєві представник будівельної фірми намагався підкупити податківця. За 10 тисяч доларів компанія-забудовник хотіла "зникнути" з переліку платників податків, з'ясувала СБУ.

Повідомлялося також, що поліцейський вимагав хабар за приховування доказів. Правоохоронець за три тисячі доларів обіцяв приховати докази причетності громадянина до розкрадань на залізниці.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: УкраинасудЗапорожьеТаможнявзятка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі