18:48 24.02.2020

Кримський журналіст Семена пройшов медобстеження й отримав тимчасове житло - омбудсмен

2 хв читати
Кримський журналіст Семена пройшов медобстеження й отримав тимчасове житло - омбудсмен

Український політв'язень, кримський журналіст Микола Семена, раніше засуджений незаконним судом в окупованому РФ Сімферополі, після повернення до Києва вже отримав тимчасове житло і може повернутися до професійної діяльності, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Сьогодні за сприяння Офісу президента та Київської міської державної адміністрації його забезпечили тимчасовим житлом. Тому Микола найближчим часом зможе повернутись до своєї професійної діяльності, адже йому є що розповісти українцям – про весь жах того режиму, який зараз панує на території тимчасово окупованого Криму", - написала Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок увечері.

Зі свого боку омбудсмен пообіцяла всебічно сприяти Семені у вирішенні соціально-побутових питань, які ще залишаються актуальними для нього і його сім'ї.

Вона також повідомила, що за сприяння президента України після прибуття до Києва Семена пройшов медичне обстеження в Науково-практичному центрі профілактичної та клінічної медицини Державного управління справами. "За його словами, стан здоров'я поки що задовільний", - написала Денісова.

Як повідомлялося, Залізничний райсуд Сімферополя 22 вересня 2017 року призначив 67-річному журналісту умовне покарання, а також заборонив три роки займатися публічною діяльністю. Приводом для кримінального переслідування стала публікація під заголовком "Блокада - необхідний перший крок до звільнення Криму".

Кримське управління ФСБ РФ навесні 2016 року порушило стосовно Семени справу за ч. 2 ст. 280.1 КК РФ (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ, вчинені з використанням ЗМІ або інтернету). З репортера взяли підписку про невиїзд. Семену також включили до федерального списку терористів та екстремістів. Журналіст не визнав своєї провини, вважає справу політично мотивованою.

У січні 2020 року суд в анексованому Росії Сімферополі розглянув і задовольнив клопотання Семени та адвоката Олександра Попкова про дострокове припинення випробувального терміну та зняття судимості з останнього.

18 лютого Денісова повідомила, що Семена вже перебуває на підконтрольній українському уряду території.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за день обстріляли вісім громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА