13:07 03.11.2020

МОЗ працює над збільшенням кількості ліжок для COVID-19 ще на декілька десятків тисяч - Степанов

2 хв читати
МОЗ працює над збільшенням кількості ліжок для COVID-19 ще на декілька десятків тисяч - Степанов

Міністерство охорони здоров'я працює над збільшенням кількості ліжок для пацієнтів із COVID-19 ще на декілька десятків тисяч, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час доповіді у Верховній Раді у вівторок.

"На обладнання медзакладів виділено 5,3 млрд грн. Додатково для закупівлі 161 комп'ютерного томографа у медзаклади виділено 1,927 млрд грн і 1,08 млрд на закупівлю ангіографів. Ресурс системи обмежений - 52 тис. ліжок (30% усієї кількості ліжок у країні). На сьогодні МОЗ працює над збільшенням кількості ліжок ще на декілька десятків тисяч. У системи все одно є межа, і коли завантаженість ліжок досягне 100%, нам доведеться активувати протоколи медичного сортування з пріоритетом надання медичної допомоги хворим із великими шансами на виживання", - сказав він.

"Ми близькі до катастрофи. Критична ситуація не лише в Україні, а й у всьому світі. Англія, Франція, Австрія, Німеччина, Іспанія знову вводять суворі карантинні обмеження. Навантаження від COVID-19 не витримують навіть найпотужніші медичні системи країн ЄС. Нам необхідно приготуватися до неминучого: легко пройти другу хвилю неможливо", - додав міністр.

Степанов зазначив, що міністерство проводить роботу із залучення лікарів інших спеціальностей, а також інтернів та студентів медичних вузів для лікування хворих на COVID-19.

Крім цього, за словами міністра, "є рішення Кабміну щодо додаткового виділення 1,259 млрд грн на процес тестування, з них 1 млрд грн - на закупівлю тестів на антиген, що дозволить робити ще 1 млн тестів на місяць.

"За останні сім місяців ми в екстреному порядку змогли створити лабцентри, перепрофілювати лікарів, збільшити кількість ліжок у чотири рази. Ми виходимо на планове збільшення кількості ПЛР-тестувань до 50 тис. на добу, наступна ціль - 75 тис. ПЛР-тестувань щодня. Уже закупили потужне обладнання для проведення ПЛР-діагностики, станції для автоматичного виділення РНК. Ми завершили випробування українських тест-систем на антиген і вже впроваджуємо їх в Україні", - додав Степанов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вартість відновлення зруйнованих агресором медзакладів уже перевищила $17 млрд - Ляшко

Через війну і стрес інсульти в Україні помолодшали на 10-15 років - Ляшко

Україна нарощує потужність системи реабілітації, зростає потреба в протезуванні

Вартість відновлення зруйнованих агресором медзакладів уже перевищила $17 млрд

Через війну і стрес інсульти в Україні помолодшали на 10-15 років

Понад 58 тисяч осіб цьогоріч пройшли тренінги Українського Червоного Хреста з першої допомоги

Мобільні медбригади Українського Червоного Хреста надають первинну медичну допомогу у віддалених місцях Прикарпаття

Загони швидкого реагування Українського Червоного Хреста допомагають евакуювати жителів підконтрольних Україні районів Донецької області

Перші з 15 закуплених у 2023 р. лінійних прискорювачів будуть поставлені наприкінці червня - гендиректор МЗУ

Рада ухвалила за основу законопроєкт, що обмежує взаємодію медиків із фармкомпаніями

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА