16:39 10.08.2020

Білоруські опозиціонери у Вільнюсі просять ввести санкції щодо режиму Лукашенка

2 хв читати

Представники білоруської опозиції звернулися до міжнародного співтовариства з проханням відреагувати на насильство щодо громадян Білорусі й ввести санкції щодо режиму Олександра Лукашенка, про перемогу якого на президентських виборах офіційно оголошено в Мінську.

"Сьогодні ми прокинулися в новій країні. Лукашенко, як раніше, зберіг за собою владу, але водночас країна вже змінилася. Білорусь прокинулася і більше не хоче спати", - сказала на прес-конференції в сеймі Литви в понеділок голова білоруського міжнародного центру громадянських ініціатив "Наш дім" Ольга Карач.

Представники опозиції під час прес-конференції звернулися із заявою до політиків, дипломатів країн Європи і США, у ній вони просять "в жодному разі не прощати пролитої крові мирних громадян Білорусі й реагувати на цю жорстоку розправу".

У заяві міститься прохання до міжнародного співтовариства припинити надання будь-якої допомоги білоруському режиму, ввести щодо його представників персональні санкції, застосувати економічні санкції до державних підприємств Білорусі.

Напередодні, 9 серпня, в Білорусі відбулися вибори президента, на яких, за попередніми даними ЦВК республіки, нинішній президент Олександр Лукашенко набрав 80,23% голосів, його основний суперник Світлана Тихановська - 9,9%. Увечері в Мінську та інших містах Білорусі розпочалися несанкціоновані акції протесту незгодних із такими результатами і сутички протестувальників зі співробітниками силових структур, які тривали до глибокої ночі. Точних даних кількості про затриманих і потерпілих поки що немає.

Уранці в понеділок, 10 серпня, Слідчий комітет Білорусі порушив кримінальні провадження за фактами масових заворушень і насильства щодо міліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА